Hogyan buktassuk meg Orbánt?
2019. január 04. írta: Dián Ákos

Hogyan buktassuk meg Orbánt?

Mivel tavalyi utolsó cikkemet a mostani helyzetig elvezető események, tüntetések és ezek kapcsolatának szenteltem, idei első írásomban a jövővel foglalkoznék. De mielőtt belelapoznánk Orbán elzavarásának lehetséges forgatókönyvébe, nézzük meg, hogyan tud megbukni nálunk egy miniszterelnök. Hisz volt már erre példa ebben az országban.

sny05018.jpg
Fotó: Dián Ákos

Mibe bukott bele Gyurcsány? Tízből tízen erre ma azt vágnák rá, hogy az őszödi beszédbe, illetve az ennek nyomán kialakult és zavargásokba torkollott tüntetésekbe. Pedig ez nem egészen így volt. A korabeli közvélemény-kutatások szerint fel-fele arányban voltak a kormánypártiak és az ellenzékiek még a tüntetések alatt is (ez kábé most is így van). De Gyurcsány nem 2006 után távozott. Akkor még egészen sokáig a helyén maradt. A vesztét ugyan előrevetítette, de a bukásához valami egészen más vezetett. Valami olyasmi, amiből mi is tanulhatunk.

Gyurcsány amúgy tökéletes példa. A 2000-es években ő volt Orbán legfőbb politikai ellenfele. Kommunikációs képességei hasonlóan kiemelték őt a politikai mezőnyből, akárcsak Orbánt. És volt még egy fontos hasonlóság: a neoliberális gazdasági világkép. Ez elsőre lilának hangozhat, de hadd magyarázzam el.

A neoliberális gazdaság egyik alapja a totális szabad piac, vagy vadkapitalizmus, ami a termékek és a pénz minél szabadabb áramlását teszi lehetővé. A másik, pedig az a téves koncepció, hogy ez a szabadon forgó pénz, a piac regulázatlansága miatt a jólét, ami a nagytőkéseknek magadatik, az szépen, lassan lecsorog az alsóbb társadalmi rétegekhez is. Csakhogy ez nem így történt: a plusz profitot a cégek és tőkések szépen zsebre rakták, miközben a dolgozók fizetése nem emelkedett. Ezért aztán a középréteg az egzisztenciális megkapaszkodásban ahhoz nyúlt, amit kínáltak neki: a hitelekhez. Ez a politika viszonylagos jólétet és fellendülést eredményezett, de ezzel együtt egy nagyon lassan, de stabilan növekvő gazdasági lufit is létrehozott, amit aztán a 2008-as világválságba szépen ki is pukkasztott.

Gyurcsány ebbe bukott bele. Abba, hogy az emberek egyszer csak tényleg elkezdtek rosszabbul élni. Nem volt már miből finanszírozni az addigi életszínvonalat, sőt, megszorításokat kellett bevezetni. Ez volt az a pont, amikor az akkori kormány-ellenzék fele-fele támogatottsági aránya megszűnt és a Fidesz felé billent. Gyurcsány a politikai nyomást még kibírta, de a gazdasági kudarcot már nem.

S hogy mi ennek az üzenete, amit nekünk is érdemes meghallani és megérteni? Több tényező is, többek között az index egyik cikke, és egy közgazdász barátom elemzése segíthet megérteni a mai helyzetig nyúló párhuzamot, melynek fő címszava az egész Európát érintő lakhatási válság.

A lakhatási válság miatt vett fel a 2000-es években szinte mindenki lakáshitelt.  Az emberek elhitték hogy jobban élnek, bíztak a jövőben és abban, hogy a hiteleiket vissza tudják fizetni. Még a nagytőkések is ingatlanba fektettek, így az árak emelkedtek, de a fizetések nem.

Ma is egy hasonló válság kellős közepén vagyunk, csak lokális szinten, nem globálisan. A pláne az, hogy a gazdasági krízis jelei most is érzékelhetőek. A Brexit  vagy Trump védővámjai – amelyek a Magyarország számára is igen értékes autóipart veszélyeztetik – mind azt üzenik, hogy nem árt, ha felkészülünk egy újabb válságra. Ráadásul az újabb ingatlanlufi is hízik, ami a közgazdászok szerint legfeljebb három év múlva robban, ha addig nem kezelik a tüneteket.

De eddig úgy néz ki, a szükséges intézkedéseknek pont az ellenkezője történik. A kormány eddig csak az ingatlanpiaci befektetőknek kedvező döntéseket hozott, majd kapkodva összedobta a CSOK és NYOK koncepcióját, amit azóta is toldoznak-foltoznak. Az sem segít sokat, hogy a legnépszerűbb lakástámogatási lehetőséget, a lakás-takarékpénztárakat egy tollvonással megszüntették.

Ezek nem jó jelek, de a gazdaságban még minden stabil. Kulcsszó: még.

És hogy mindez hogyan vezethet el Orbán bukásához? Nos, Gyurcsány példájából kiindulva a politikai nyomás nem elég. Bár ez már megvan, kellene hozzá a gazdasági környezet pressziója is.

sny04876.jpgFotó: Dián Ákos

Ám van egy kis probléma: az, hogy Orbán tanult 2008-ból és egy védőhálót szőtt maga köré, melynek egyik része a hozzá lojális média, a másik pedig egy démonizálható ellenség, akit mindenért (is) lehet okolni: Soros.

Ez a magyarázata annak, hogy Orbán még a jelenlegi katasztrofális gazdaságpolitika mellett sem aggódik, mert csak kiáll és annyit mond, hogy „Soros tehet róla” – és még mindig van csaknem kétmillió ember, akinek ennyi elég is. Ezért van az, hogy a Gyurcsány bukásához elvezető körülmények már nem elegendők Orbán távozásához. Kell még valami más is.

Tudjuk, hogy a politikában a hűség két forrásból táplálkozhat: az egyik a pénztárca, a másik az ideológia. A Fidesznek nincsen ideológiája, csak az, amit a vezér Tusványoson kiböfög, de az édeskevés. Ezért fontos nekik az osztogatás. De ha már nem lenne annyira kifizetődő fideszesnek lenni, bizony sokan elgondolkodnának… Erre pedig építhet a most szerveződő ellenállás. Arra, hogy mi is az, ami fáj a Fidesznek, illetve a holdudvarának.

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Elég, ha abbahagyjuk a trafikba járkálást, hisz ezeket az üzleteket szinte kizárólag fideszesek kapták. Aki dohányzik, persze kénytelen lesz bemenni, de egy üdítőért, sörért, édességért inkább menjünk el egy hagyományos boltba (ami ugye nem CBA vagy Príma…). Ugyanez a helyzet a szórakozó klubokal, kocsmákkal, stb. Ezzel kapcsolatban ajánlom a mérce írását. A tudatos gazdasági bojkott nagyon fájhat ám ennek a rendszernek!

Végül pedig: ahhoz, hogy a Fidesz igazán megbukjon, kell még egy párt, amelybe nem verhetnek éket a régi vagy új megosztó személyek (például Gyurcsány vagy Puzsér). Szembetűnő ugyanis, hogy a mostani ellenzéki pártok közti szakadékok már nem az ideológiák, hanem a személyeken mentén húzódnak, és lehetetlenítik el az együttműködést. A szavazóik pedig – sajnos – hűen követik őket. Véleményem szerinte emiatt sem tudott működni tavaly a taktikai szavazás, mert sokaknak az volt a végső érvük, hogy „akkor ki jönne? talán a Gyurcsány?”. És már vége is volt az íróasztal mellett kitalált szavazótábor-egyesítésnek…

Hogy ez a párt egy új formáció lesz, vagy a jelenlegiek képesek lesznek átlépni az árnyékukon és egy egységfront érdekében sikerül leszámolniuk az eddigi kicsinyes és öncélú érdekeiken, azt még nem tudni. De hogy Orbán megbuktatásához egy repedésmentes ellenzéki egységre lesz szükség, az egészen biztos.

És az is borítékolható, hogy ez az erő a mostani ellenállásból nőhet ki. Ezért lehet mérföldkő a 2019. január 5-i tüntetés. Ott sok minden elkezdődhet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2019.01.06. 15:20:18

Az, hogy Gyurcsány megbukott, nagyban múlt azon, hogy a mögötte álló szocialisták kihátráltak mögüle, sokszor partikuláris érdekek mentén, ami persze őket is vitte a levesbe.

Ezt érdemes szem előtt tartani.
Orbán esetén ez egyelőre fel se merül.

lenörd hofstadter 2019.01.06. 15:28:06

@Ma Baker:

" Elemzôk szerint Mátyás óta nem volt ilyen stabil a gazdaságunk."

Ez speciel igaz. Mátyás óta nem volt olyan vezetője az országnak aki annyira kizsákmányolta volna a jobbágy-munkás réteget mint ő.
orbán tetves génselejtes törpe cigány úgy 150 új adónemet vezetett be az uralkodásai alatt, és ennek minden elemét az idióta fideSSbolsevik is fizeti, csak túl hülye ahhoz, hogy észrevegye mert az agyában elnyomták a maradék két bitet a rezsicsökkentés nevű hazugsággal.

MACISAJT1 2019.01.06. 15:30:34

És ilyen manifeszt hazaárulásokkal akarnak az üjhülyék kormányra kerülni..:P Mert majd a Szar hentini...

index.hu/kulfold/2019/01/06/egyutt_tuntet_kedden_magyar_ellenzeki_politikusokkal_judith_sargentini_brusszelben/

Muhaha

birka menet 2019.01.06. 15:34:32

@Ingyen védem az Orbán kormányt: @TSandor Toth:

Még jó hogy rakéta sebességgel jötettetek bemutatni, hogy ti fidióta hívök tényleg a magyar társadalom legostobább és legaljább népségei vagytok.

Mert ahhoz tényleg fideszes hiperprimitív segghülyének kell lenni, hogy valaki elhiggye, hogy a nyugati társadalmak azért szavaznak meg maguknak ilyen meg olyan kormányokat, hogy azok erőszakosan iszlamizálják őket. Mert ha azt akarná az egyén, az önmagában nem menne. Ehhez neki világkormányokra meg háttérhatalmakra van szüksége, hogy felvetessek vele egy új vallást vagy hogy 100 millió muszlimot importáljanak be az országába.

Jóságos ég, a világon nincs ennyi vérhülye seggidióta, mint a ti fideszes birka táborotokban!

Öregesprofesszor 2019.01.06. 15:38:20

"És az is borítékolható, hogy ez az erő a mostani ellenállásból nőhet ki. Ezért lehet mérföldkő a 2019. január 5-i tüntetés. Ott sok minden elkezdődhet."

De nem kezdődött el. Sőt, szerintem most fejeződött be. Ebből nem lesz forradalom, gyerekek. Egy rakás betépett gimnazista meg a hozzájuk csapódott másodvonalbeli ellenzékiek nem fognak kormányváltó hangulatot csinálni. Ez nem így működik. Egy magatok teremtette echo chamber-ben a saját wishful thinking gondolkodásotok szerint képzelegtek. Ha fiatalok vagytok akkor ez érthető. De arra rohadt kíváncsi vagyok hogy az a sok másodvonalbeli nímand politikus aki most beállt emögé az elvtelen összefogósdi mögé, majd mivel fog mosakodni az elbukott EP és önkormányzati választások után.

ételizésítő 2019.01.06. 15:38:35

Orbánt egyféleképpen lehet megbuktatni: egy nem hibázó ukrán vagy kínai bérgyilkossal.

Amennyi buta seggfej van ebben az országban, aki önként ülteti a nyakára azokat, akik szétlopják az ő és a gyerekei jövőjét, lásd az ide irkáló agyatlan Fidesz-trollokat, másként ez nem fog menni.

birka menet 2019.01.06. 15:38:36

@MACISAJT1:

Hazaáruló az te fidióta agyhalott, aki több millió migránst akar Magyarországra betelepíteni:

ORBÁN VIKTOR TÖBB MILLIÓ BEVÁNDORLÓT VÁR

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

lenörd hofstadter 2019.01.06. 15:40:13

@gusthy1:

Ez tény. Gyurcsány azért bukott, mert a megélhetési szociknak kellemetlen lett volna elmenni dolgozni a bizottságos, polgármesteres, felügyelős, képviselős, etc... játékok helyett ahol egy képviselő vagy 10-15 helyről vette fel a pénzt. Jobban mondva nem vette, mert most is pontosan ugyanazokkal a módszerekkel rabolja ki az országot az összes ilyen tetves féreg. Speciel ez oldalfüggetlen.
Miután az egybites agyú fideSSbolsevik és jobbikbolsevik férgek agyi képességeit meghaladta az 1 órányi beszéd értelmezése és felfogása, ezért könnyű volt őket 3 szóval fanatizálni és felgyújtatni velük a várost.

"Orbán esetén ez egyelőre fel se merül. "

De. Az előszelei már látszanak, egyre többször jön a hír a "renitens" fideszjobbágy képviselőről aki "szembemegy" hű vezérével, bírói döntésről ami szembemegy a pártutasításokkal és az igazságot helyezi előtérbe, és a többi, az EU pénzek elmaradása már sok fideSSférget a sajátjai eltaposására késztet, beindult a belső háború és az eddigi "támogatói" réteg lemorzsolódása. Elég csak megnézni az MTV képviselőverős felvételeit amik két hét után már kikerültek, erre 2 éve esély nem volt, most, hogy egyre több orbánhű hazaáruló jön rá, hogy orbán vezér a lopott milliárdokkal bármikor eltűnhet valamelyik szeretett diktátor kebelén és az eddigi hű talpnyaló megy a bíróság elé és a sittre az elkövetett törvénytelenségekért, egyre több ilyen féreg menekül előre a látszólagos kiszivárogtatással. Idő kérdése, mikor jön az első olyan orbánöszödi beszéd ami az eddig full vak süket és hülye imádók szemét felnyitja és indulnak a kötélért, hogy szeretett vezérüket bokázni lássák a szélben.

lenörd hofstadter 2019.01.06. 15:41:33

@ételizésítő:

A Duna azon a részen elég keskeny. Nem kell olyan nagyon jó, egy közepes is simán átlövi ezt a távot.

Öregesprofesszor 2019.01.06. 15:44:42

@Hata Mari..: Elfogytak a tüntetők. Vagy az akarat. Kíváncsi leszek arra az országos sztrájkra. Szerintem hatalmas lebőgés lesz a résztvevőknek. A hazai lakosság nem kedveli a sztrájkokat, még kevésbé az útlezárásokat. Itt ilyesmivel csak bukni lehet. Már ha egyáltalán eljut odáig a dolog hogy lesz aki kimegy.

lenörd hofstadter 2019.01.06. 15:49:00

@Öregesprofesszor:

Ez sajna igaz. orbán főtitkár elvtárs látványosan kivégzi valamelyik főmuftit azzal, hogy az ő nyakába varrja a rabszolgatörvényt, visszavonja a 400 órát valahová a két érték közé, és a sok birka megy haza, mert "húdemegszivattukorbántbeszartatörpefélelmében". oszt megy minden tovább, orbán továbbra is lopja az ország pénzét, egybites agyú bérrabszolga örül mert azt hiszi, húdekibaszott az állammal, a kivégzett "felelős" meg kap egy másik pozíciót ahol ugyanannyit lop mint eddig.

Alick 2019.01.06. 15:50:47

@birka menet: Itt elsősorban többé-kevésbé képzett és beilleszkedni akaró emberekről lenne szó. Az fel se merült a "göbbels-i propagandavonaton", hogy pl. a kínai közösséget Soros telepítette volna be.
Viszont a hazai szakszervezeteknek ideje felkötniük a gatyát, hogy a bérszínvonalat ne nyomja lefelé bármiféle bevándorlás.

birka menet 2019.01.06. 15:50:56

@lenörd hofstadter:

A fideszmaffiában már Simicska óta van egy alaöpszabály: Közpénzt csak az lophat, aki erre a vezértől engedélyt kap.
Ezeknek a száma pedig alig pár tucat, plusz még az ő beszervezett kivitelezői.

Így a több ezres fideszes pártfunkci slepp csak a saját kockázatára lophat, ha lebuknak akkor meg csak lesnek, hogy miért nem védi meg őket a Dart Vadereket a nagyvezér pont úgy mint a rogánt meg szargyártót?

Hát mert te csak egy kisember fideszeskretén vagy, egy a sok millió hasznos hülye fidióta kisemberböl.

birka menet 2019.01.06. 16:00:16

@Alick:

hehehe, látom nagyokat erőlködtök ti fidióták, hogy orbán migráns betelepítő elvtárs múltját kifényezzétek. Nem megy ez nektek, ráadásul a kínaikat is orbánék akarták betelepíteni.

De mindegy is kiből akar ez a falusi hibbant milliókat importálni, mert orbán megtette már életében azt a szívességet, hogy minden volt őmár a komcsitól a diktátorig, mindennek és annak az elenkezőjének is a híve meg a hirdetője volt, így nektek csak az állandó szopás marad vele.

TSandor Toth 2019.01.06. 16:05:24

@lenörd hofstadter: Addig amíg ilyen agyatlan állatok mint te lenörd hofstadter állnak az ellenzék mögött addig nincs mitől félnie a kormánynak. Muszáj is nick névvel bejelentkezned mert ha a saját neveddel kommentelnél még a részeg hajléktalanok is kiröhögnének. Bocsi de igazán sötét egy bunkó vagy!

TSandor Toth 2019.01.06. 16:07:54

@birka menet: Van még itt az Indexen aki nem mondta rád, hogy sötét bunkó? Azért dolgozol az ügyön! Hajrá, csak így tovább!

Öregesprofesszor 2019.01.06. 16:17:56

@lenörd hofstadter: Nem én nem erről írtam. Hanem arról hogy sztrájk sem lesz mert addig sem fog eljutni a dolog. Az emberek nem akarnak sztrájkot, pláne útlezárásokat. Azt látják hogy egyetlen kormányképes erő van az országban és az teszi a dolgát. Lehetne jobban is, ez igaz. De akkor jöjjön végre egy profinak kinéző hiteles ellenzék akinek ezt elhiszik az emberek. Ez a nyomorult bohócbanda meg a betépett gimnazista sleppjük csak arról győzi meg az embereket hogy a fidesz még mindig sokkal jobb. Ha meg már tényleg nem megy békésen akkor egy jó tanács: Forradalmakat nem úgy nyer az ember hogy a földön hemperegve üvöltve szelfizik. Oda több kellene, sokkal több.

ben2 2019.01.06. 16:39:05

@gusthy1:

Ez tévedés.
Gyurcsány azért bukott meg, mert szocialista népjóléti intézkedésekkel kampányolt és egy 5%-os párt neoliberális programját valósította meg kormányon első sorban azokkal szemben, akik megválasztották.
A szocik pont, hogy nem hátráltak ki mögülle, hanem az MSZP addigi masszív 30-40%-os szavazótábora széledt szét az elkúrások, a hazudozások és az öszödi lebukás hatására.
Amikor a 2008-as népszavazáson a szoci szavazótábor együtt szavazott a Gyurcsány-SZDSZ féle fizetős egészségügy ellen a fideszesekkel, akkorra vált nyilvánvalóvá, hogy Fletó bukása elkerülhetetlen, a helyi szoci kiskirályok is csak ekkor kaptak észhez - túl későn.

Nem mellesleg az öszödi beszéd és a teljes baloldal onnantól kezdődő lejtmenete a legjobb példa arra, hogy egy botrányba keveredett, vállalhatatlan politikust miért kell az értelmiségi hátországnak a hatalomtechnikai manőverei ellenére minél hamarabb elzavarnia.
Ha a morális szempontokat zárójelbe tesszük, akkor első sorban önérdekből: ha az egész elkúrást és a hazudozást akkor frissiben ráverték volna Fletóra és esetleg bevállaltak volna egy előrehozott választást, akkor egyben maradt volna a szoci szavazótábor, a Fidesz nem szerzett volna kétharmadot és Orbánt kapta volna derékba a 2008-as gazdasági válság.

Tehát nem a szocik miatt bukott Gyurcsány, hanem pont fordítva: a szocik buktak meg, mert nem zavarták el Gyurcsátnyt időben.

putris72 2019.01.06. 16:43:00

@TSandor Toth: Hát ilyent csak akkor néz valaki, ha tudatlan ostoba emberré szeretne válni! Az általad említett médiáknak tudod mi a nevük saját országukban?Fake news! A nagy tudásoddal olvasd el a youtube kommenteket is róluk! 90% hiteltelennek és hazugnak tartja őket!Szintén ajánlom, hogy olvass az országot külföldön becsmérlő cikkéket!Milyen szépek!Kivéve, ha elolvasod a kommenteket is. Amit nem magyarok írnak és ott sem a kormányt szidó újságírókkal és politikusokkal értenek egyet!De hisz ez neked tudnod kell hiszen tájékozott vagy!Csak jó balib szokás szerint hazudni könnyebb!

ételizésítő 2019.01.06. 17:07:41

@lenörd hofstadter:
Nem írtam, hogy nagyon jó kell, csak olyan, aki nem hibázik.
És ehhez számításba kell vennie azt is, hogy az üveg töri a fényt, és fejet kell találnia, többször. Egy találatot Reagen is megúszott.

Brix 2019.01.06. 17:10:49

@Öregesprofesszor: Mindenki azt látja amit akar: az ellenzékre szavazók , azt, hogy veszélyben a demokrácia, egypárti uralom van és egy szűk réteg gazdagodik; a kormánypártiak meg soha nem látott felemelkedést vizionálnak, egy páratlan képességű vezetővel az élen...Mindenki a saját véleményburkában éli világát , amelynek legfőbb ismérve, hogy fekete-fehér szemüvegen keresztül látják a világot...Egymást a táborok soha nem fogják meggyőzni, akkora az ideológiai különbség...
Az ellenzék fő célja most nem egyéb, mint a saját tábor egyben tartása, a hit nélkülieknek remény adás, hogy valahogy és valamikor el lehet kergetni, vagy leváltani Orbánt
Nyilván nem forradalmat akarnak csinálni, ehhez nem adottak a feltételek: pl 200-300 ezer valóban elégedetlen ember utcára vonulása, elsöpörheti a kormányt , az erőszakszervezeteivel együtt együtt... De , ha sokszor mennek utcára, egyrészt politikai hibára kényszeríthetik a kormányt , ami részben meg is történt: az ellenzéki képviselők fizikai inzultusa , amelyet az összes nagy világhír televízió és weboldal vezető hírként mutatott... Ez nemzetközileg rombolja a rendszer amúgy sem jó pozícióját, hiába erőlködtek a közmédiában hisztiként bemutatni az eseményeket , a fojtó fogás csak ott volt a képviselő nyakán és az ajtón kipenderítés is egyértelmű...
Az is az ellenzéki taktika része , hogy folyamatosan dehonesztálják Orbánt. Egy idő után , előbb-utóbb el fog ez érni más rétegeket is
Figyelemre kell azt is venni, hogy ki fogja megszólítani az új , fiatal szavazókat, milyen világképet, milyen jövőt akarnak Magyarországon
Ez lehet egy szabadabb, konszenzuális politikai rendszer, kissé gyengébb kormánnyal és szabad média viszonyokkal... de lehet egy konzervatív , hierarciára alapozott, vezérdemokrácia egy állampárttal és egy erős vezetővel...
Majd 4 év nagyon sok idő: addigra lassan kiöregszik a jelenlegi vezető elit és fegyőrék generációja éppen oda kerül, hogy megszerezzék a hatalmat...
Orbán helyében én megpróbálnám konszolidálni a rendszert, ez lenne a hatalommegtartás legjobb eszköze... Hadd mondják el Hadházyék 5 pontjukat a TV -ben... azóta már senki sem beszélne róla... Így hogy kidobták őket, az eddig Orbánt nem szeretők, szépen átmennek gyűlölőkké... A gyűlölet meg mindig veszélyes... A nemzetközi reputáció is sérült..
Orbán nem tesz gesztusokat, pedig úgy sokkal könnyebb lenne..., Pl levenni 50 órával a túlóra keretet... Máris kihúzna egy méregfogat... Így viszont önfejű, alkuképtelen zsarnokként tetszeleg...

TSandor Toth 2019.01.06. 17:17:34

@putris72: Akkor ezek szerint csak az M1-et vagy az RTL- kéne nézni? Igenis kell tájékozódni minden oldalról. Azt nem mondtam, hogy hinni kell bennük. Hinni abban kell, hogy a jót el tudjuk különíteni a rossztól. Ja, ez nem mindig sikerül. Ez benne van a pakliban. Hinni valamiben vagy megítélni valamit, hogy az jó-e nekünk vagy sem az két dolog. Tudatlan ostoba emberré akkor válik az ember ha nem hallgatja meg a másik embert és nem tájékozódik. Ne feledd igazság sokféle lehet, azonban a valóság mindig a tényeken alapul. Hallasz mindent, hogy jobban élünk M1, stb, hogy rosszabbul RTL, stb. Ez a propaganda. Az, hogy valójában hogyan élsz azt Te tudod eldönteni a saját és mások életén keresztül. Há né má a Kovácsék autót vettek! vagy Má a harmadik családot lakoltatják ki az utcában. Az, hogy itt az Indexen sok olyan van akik vagy ennek vagy annak hisznek az az ő személyes csődjük. Csak nézd meg mennyien kommenteltek a poszt eredeti témájára! Csak néhányan! A többi meg vau-vau. Attól nem leszünk butábbak, hogy Bud Spenceres filmeket nézünk. Buták akkor vagyunk ha csak azokat nézzük.

bekerült 2019.01.06. 17:52:34

@midnightcoder2:

Úgy látom, hogy szokásotok a lényeget megkerülni !
Szögezzük le, hogy Fletó idején még nem volt diktatúra és Fletónak nem voltak diktátori hajlandóságai.
Ebből következik, hogy nem lehet az ő nyakába varrni szinte semmit, mert az bizony a pártja beleegyezésével, sőt, azok szakértőinek kidolgozása alapján történt. Persze igyekeztek mindent az ő nyakába varrni, főleg a sajátjai, hogy mentesíteni tudják magukat a felelősség alól. Fletó ezért is mondott le, mert megunta, hogy baleknak használják !
Fletó népszerű volt a párton belül, csak a vezetés nem volt mellette, hanem a bukására játszott, a FIDESSZEL együtt.
Ha olyan lett volna mint Orbán, akkor simán letaposta volna az ellenfeleit a tagsága segítségével, de mint egy demokrata, nem tehetett ilyet.
Bajnai azt hajtotta végre, amit Gyurcsányék kidolgoztak, nem is lett volna ideje másra. Itt a lényeg már a presztízs mentése miatt zajlott.

Magyarán mondva nagyon egyoldalúan ítéled meg Gyurcsány szerepét, jobb lenne, ha tárgyilagosabb lennél !

Pl. Az MSZP-t nem ő szakította ketté, hanem az MSZP vezetősége erőszakolta ki a szétválást ! Azért ez nem mindegy és jellemző az egész írásodra.

TSandor Toth 2019.01.06. 18:04:49

@Brix: Hát, sokmindenben nem értünk egyet.
2-300 ezer ember kimegy tüntetni és elsodorja a kormányt az egy dolog és demokratikus választást nyerni az meg egy másik. Mert ugye a választópolgárok 6-7 millióan vannak. Na azok meg -mindazok ellenére, hogy azt terjesztik róluk- nem hülyék. Miért is? Mert a magyar emberek többsége eddig is szarrá dolgozta magát, magyarul a törvény ellenére többet túlórázott mint 250 óra/év vagy másod illetve harmad állást vállal. Az Ő (mi) szemszögükből nézve a törvény változása nem jelent semmit, azaz pontosan ugyan olyan rabszolgák maradtak(tunk) mint eddig bármikor a magyar történelem során. Na majd pont ez a csürhe fog minket felszabadítani?! Ugyan már! Felszabadítani az szabadíthat fel bennünket, hogy több munkalehetőség közül választhatunk. Igaz ehhez tanulni, dolgozni, tanulni, dolgozni...... kell. Mert a jobb élet -a becsület megtartásával -csakis így érhető el. Két dolgot kell látni ebből. Mit tesz ezért az államgépezet és mit tesz érte az egyén. A ma gazdasága sokkal többet tartogat számunkra mint eddig bármikor. Rákényszerülnek a munkaadók, hogy tisztességesebben bánjanak velünk, hogy jobban megbecsüljenek minket munkavállalókat könnyebben meg tudunk élni egyéni vállalkozóként is. Tudom nem mindenhol van így de reményem szerint ez csak a kezdet és általánossá válik ugyan úgy mint az van nyugaton is.
Persze a választó polgár (az a buta) esetleg mérlegeli, hogy mit veszíthet egy kormányváltással. Családosok figyelem! Mit hallottatok az ellenzéktől a családi adókedvezménnyel kapcsolatban? Ja, hogy semmit. Aha mert én sem. Rezsidíjak? Bevándorlás? SZJA? Jövőkép? Semmi?
Na ezért nem fogja ez az ostoba csürhe soha leváltani a kormányt.

TSandor Toth 2019.01.06. 18:08:54

@bekerült: tévedsz! Fletó konstruktív bizalmatlansági indítvány "áldozata" lett. Sajnos nem a 6-os villamosnak!

putris72 2019.01.06. 18:09:47

@TSandor Toth: Nézd!Azt ,hogy miként buktasuk meg Orbánt vagy ,hogy mitt tegyünk, hogy ne nyerjen, hát ezt 1998 óta halljuk !De ez nem gazdasági program, és ettől nem lett jobb senkinek!Az azért érdekes, hogy mindig a Fidesz kormányok alatt nőttek a bérek, csökkent az adósság, a hiány és a munkanélküliség!A balibek alatt minden pont forditva volt!Minden nőtt:munkanélküliség, hiány, adósság, számlák, élelmiszerárak!Pedig az unió elnéző volt velük!Ezzel szemben a Fideszen olyan dolgokat kérnek számon amit előtte csináltak, de most nem! Akkor kórházakat zártak be, és 20000 kórházi ágyat szuntetek meg!Most építenek, és felújítanák!Mentők, tuzoltok, katonak, rendőrök!Bérfejlesztés, eszközfejlesztés!Deviza hitelesek megsegítése!Tudod mi volt a balibek válasza erre 2008-ban!"Az embereknek meg kell tudniuk, hogy nincsen ingyen ebéd "Szó szerint ez volt!Valamint megmondtak,hogy a kormánynak nem kell segiteni és tenni semmit, mert nem a kormány dolga ez!Hát köszi! A követelt 5 pontjukat sem tették meg soha,8 évük volt rá!Persze gondolom, hogy biztos akkor lenne elfogulatlan média, hogy ha csak balib média, és közTV lenne!Mint 2010 előtt!

bekerült 2019.01.06. 18:12:41

@MACISAJT1:

Ha nevet akarsz, az már azért van, mert te se gondolkodol demokráciában, hanem csak egy diktátor váltásban.
Ez ma a politikai élet egyik fő gondja.
Nem volt itt demokrácia soha és még sokáig nem is lesz, mert halvány gőze nincs a legtöbb politikusnak, hogy ezt miként kellene megvalósítani.

A szándék sincs meg hozzá, kivéve a DK-t, mivel ők bevallottan ezt akarják.
A többiek csak hatalomváltásban gondolkoznak.

Az Orbán elleni gyűlölet esetében azért van némi alap arra, hogy ezt tegyék, mert Orbán igen sokat tett ezért, még, ha a csókosoknak tetszett is ez.
Egy demokráciában nincs diktátor, hanem leváltható vezető, mint pl. Merkel.
Ezért ezt ne is várd el azoktól, akik ezt nem is akarják !

A baj a fejetekben van, mert egész más rendszerben gondolkodtok !

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.06. 18:17:15

@Comte de Gippaud: A rendszerváltás utáni legnyugodtabb időszak. Gazdasági értelemben mindenképp, de annak annyi köze van orbánhoz, mint a szomszédom kutyájának, más országokban, ahol nem orbán a vezető még jobban is teljesítettek. Politikai értelemben azonban orbánnak sikerült egy demokratikus európai államból egy türk rasszista fasisztát csinálnia, kétrészre osztotta az országot orbánseggnyalókra és orbánrühellőkre. Ez mindenképp az ő érdeme, csak gratulálni tudok a csuti seggfejnek hozzá.

bekerült 2019.01.06. 18:22:19

@TSandor Toth:

Na ne már !
Mintha más nem is élt volna akkor !
Képzeld el, hogy én pontosan emlékszem mindenre és tudom bizonyítani is, hogy lemondott. Sokáig keresték az utódját is , de végül ő javasolta Bajnait saját maga helyett.

A konstruktív bizalmatlansági indítványhoz meg kellett volna nevezni a következő miniszterelnök jelöltet is, amit ugye nem is tudták megtenni Gyurcsány nélkül.

Meglep, hogy ilyen hiányos ismeretekkel írogatsz határozott véleményeket , ha írsz, nézz utána a dolgoknak.

TSandor Toth 2019.01.06. 18:25:49

@putris72: hát ez van. Csak ismételni tudnám magam ezért inkább menj feljebb 12:15 tájékan írtam az első kommentemet ami a posztra íródott és nem valami másra.

konrada 2019.01.06. 18:26:40

Azért kíváncsi vagyok erre a sztrájkra. A magyar melóst eléggé elvadították az MSZP-s tisztségviselőkkel teletömött szakszervezetek. Megszokták, hogy azok csak a maguk érdekeit képviselik. Így azoknak elég nehéz lesz őket rávenni, hogy olyanért harcoljanak, ami őket nem érinti. Ha a cégük sztrájk nélkül sem akarja őket kényszeríteni a 400 kötelező túlórára, úgy másért nem fogja magát szívatni..

konrada 2019.01.06. 18:32:17

@bekerült: Így ahogy írod. Akkora kupac sz. rt csinált, hogy lasszóval kellett keresni olyan hülyét, aki bevállalta a politikai öngyilkosságot..

Szóra kész Szókratész 2019.01.06. 18:41:33

@gusthy1: Azért hátráltak ki mögüle, mert katasztrofális helyzetbe manőverezte a magyar gazdaságot, és nyugaton is elengedték a kezét. Saját szempontjukból későn, mert így is el lettek hajtva az egyharmados zónába. A szocialistáknak legkésőbb 2008-ban egy előrehozott választást kellett volna tartaniuk, így elkerülhették volna az egyharmados buktát.

TSandor Toth 2019.01.06. 18:46:52

@bekerült: hát akkor pallérozd magad öcsém. Bizony- bizony bizalmatlansági indítvány alapján bukott. Nézz csak utána. Még az is lehet, hogy saját maga ellen kérte, de ebben már nem vagyok olyan biztos. Ja és nem kell konstruktív bizalmatlansági indítvány esetében nevezni senkit sem mert ez arról szól, hogy bíznak-e a parlamenti pártok legalább 50%+ 1 fő a miniszterelnökben vagy sem. Ha igen akkor marad ha nem akkor a választásokon győztes párt/ok javasolhatnak miniszterelnök jelöltet melyet természetesen meg kell szavaznia a parlamentnek legalább 50%+1 fővel. -Fletóval ez történt. -Amennyiben nem sikerül egy bizonyos határidőn belül a parlamenttel elfogadtatni a miniszterelnök személyét(hosszú idő sok-sok egyeztetéssel, köztársasági elnökkel stb) akkor új választást kell kiírnia Magyarország köztársasági elnökének. Egyébként az ő esetében túl nagy különbség nincs a kettő között, mármint, hogy lemondott vagy lemondatták- a különbség "csupán" erkölcsi na de az neki nincs. Nem volt, nem lesz.

Ganter Joe 2019.01.06. 18:49:19

Bocsánat , tudom ezzel eltérek a témától , de nagyon szeretném nektek megirni : ,,A cikk szerint az információszabadságról szóló törvény alapján nyilvános adat a közfeladatot ellátó szerv feladat-és hatáskörében eljáró személynek a közfeladat ellátásával összegfüggő személyes adata, és mivel a közmédia eleve közfeladatot lát el, "így elég erős érvek szólnak amellett, hogy a közmédia megbízásából intézkedők pusztán erre tekintettel közfeladatot látnak el". Ahogy minden rendőr és ügyész is közfeladatot lát el, "így az országgyűlési képviselők által tett feljelentések alapján minden döntést meghozó rendőr és ügyész neve is nyilvános adat".
Az nem kizárt, hogy büntetlenül lehet erőszakkal kidobálni mentelmi jogot élvező országgyűlési képviselőket közintézményből, de mindezt elkövetni és ezzel kapcsolatban semmit nem tenni szerintünk névtelenül nem lehet,,

aki azt hiszi hogy CSAK azért mert ő most országgyülési képviselő és ANARCHISTA ként viselkedhet az nagyon téved a jövöjjével kapcsolat ban , mert se én se másik 3 millió nem fog reájuk szavazni . Ujra nem ! és még egyszer nem , meg utánna sem !

Ugyan ez az ANARCHISZTIKUS a demokratikus választási vereséget elszenveddett nem felemészteni tudó Marxistákra is érvényes.

A szlogenekt amelyekkel a Párbeszéd és a Momentumosok is dobálóznak -egyértelmüen Marxista irodalomhoz lehet csoportositani.

Sajnos a Viziójjuk is olyan - Marxista ! Azaz - nem tudjuk hogyan tovább de igy nem ! Szétverni, felforgatni, tönkretenni, aztan majd lessz valahogy , vagy sehogy !

vagy tévedek ? Van 5 vagy 10 éves gazdasági programjuk ?

Ezek az emberek akik ma magukat Magyar oppoziciónak nevezik magukat , nem tanulták meg POIV-on - (politicko obrazovanje i vaspitanje-n) hogy aki demokráciában akar élni , annak fel kell készülni vesziteni tudni -és akkor kell lenni egy ,,B,, tervnek. Vagy lelép az országból vagy elviseli , meg hajol a nyertesek elött! EZ ,,FIAIM, LEÁNYAIM,, a nyugati demokrácia ! Amit ti müveltek az ANARCHIA.

TSandor Toth 2019.01.06. 18:54:43

@bekerült: bocsi még adalékként annyi, hogy amiért lemondatták a miniszterelnökségről a párttársai, bosszúból kilépett az MSZP-ből, kicsivel később megalakította a DK-t és kívűlről elkezdte szétverni az MSZP-t. A baloldal saját magát kezdte el felszalámizni.

Ganter Joe 2019.01.06. 18:58:25

EZ VILÁGRA SZÓLÓ SZÉGYENE A MAGYARSÁGNAK:

Benedek Márton a Hazajöttünk Túlórázni Csoport képviseletében szólalt fel. Arról beszélt, hogy több mint 35 világvárosban szerveztek már tüntetéseket. Ha Orbán megy, akkor ők hazajönnek.
„A világ magyarsága a rabszolgatörvény ellen tüntet. Egyike vagyok a másfél millió magyarnak, akit ez a rendszer üldözött el, de egyet ígérhetek, több százezren jövünk haza tudással, pénzünkkel, hogy lebontsuk ezt a gonosz rendszert."

Hányszor futnak hozzánk csehek, osztrákok, németek , oroszok, vagy a szerbek , amerikaiak , franciák tüntetni saját problémáik miatt ?? !

ez a szégyenletes fészek piszkitás ………….pfujj ..szégyen reátok .
gyertek haza , beszéljük meg , ha elég százalékot magad köré tudsz inteni ok ha nem akkor meg -- pár fecske nem csinál nyarat .

Ganter Joe 2019.01.06. 19:00:23

„Egy új köztársaságot kell előkészítenünk, ami mindannyiunké" – mondta Udvarhelyi. „Éljen a polgári engedetlenség, éljen a sztrájk, éljen a köztársaság!"

tudja Ő , hogy amint Ő kerülne a fotelbe ez a szlogen a fejét venné neki is ???! Balek

Ganter Joe 2019.01.06. 19:08:05

ez a szaki pedig épp diplomál ANARCHIZMUSBÓL : ,,A civil aktivistáknak egy civil aktivista, Juhász Vera mondott köszönetet. Civil aktivista az, aki éli a hétköznapi életét, majd egyszer csak azt érzi, hogy ez nem helyes, és elkezd ez ellen tenni.,,
egyszóval, szarik a társadalom többi részére , a törvényekre amiket Ö is alkotott ! Meggondoltam magam, holnaptól csak ellenségeskedem , neme igy nem jó , mást akarok. A demokráciában a választások után elindul egy sokszor több 4 éves idöszak, akinek közben felvillan hogy igy nem jó és nem tudja a népünk legalább felét maga mellé csőditeni szép csöndben - hogy a többit ne zaklassa -zavarja , az csöndben pakol és vagy halllgat vagy elköltözik külföldre mint annó Kossuth !

TSandor Toth 2019.01.06. 19:09:39

@Ganter Joe: A média "elfelejti", hogy a törvény pontosan leírja, hogy az országgyűlési képviselő ugyan sok helyre bemehet ugyan, de akármit ők sem csinálhatnak. Azaz törvényes joga van betekintenie a működésbe de azt pl nem zavarhatja meg. Azt a módot ahogyan tetvecskéinket beette a fene az MTVA székházába biztosan nem írja jogszerűnek a törvény. A bíróságra is bemehettek volna mondjuk egy büntető ügy kapcsán és megzavarhatták volna azt. Vagy mondjuk a Szegedi csillagban Bernike megzavarhatta volna F Kólompár Renátó Zsoaó épp életfogytiglanját töltő állampolgárt a hülye 5 pontja felolvasásával. Na azért erre átkapcsolnék az M1-re.

Ganter Joe 2019.01.06. 19:17:22

a mai ,,kész ,,et csak lehet ócsárolni, túrni ,fúrni, leszarni , de ha nem iyg sikerült volna ahogy lett - MO ma 200 milliárd dollárso adóssággal birkózna , egy szem nyugdij sem lenne fizetve, egy magyar mészárosunk sem lenne - minden tőke, föld és pénz külföldiek kézben !

ezt csak akkor hinnétek el ha magyar vérre éhes szomszédos országokban éltél volna és az akkori napi politikát átláttad volna . Rájöttél volna milyen kárörvendöek azok akik most bujtatnak gyujtogatnak. az a ,,libás,, ember pl. eljött , eladósitott, tönkre tett , majd ujra oda vissz ament . senki se vonja ezért felelőségre! és még most is szarja külföldön a Magyarokat. az amcsik vagy ruszkik vagy a kalimérók már rég ,,kiemelték,,volna

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.06. 19:37:27

@TSandor Toth: Nem zavart meg senki semmit. A zavarkeltést a csuti fasiszta geci találta ki másnap, amikor már kínjában mást nem tudott kitalálni, meg a törvényben az volt leírva. Egyszerűen ráhúzták a cselekményekre a törvényt. Simán be lettek engedve a tévébe, azonban az ottani vezetők le se szarták őket, élen a hírhamisító seggnyaló főnökkel. Egyszerűen mivel le se szarták őket, ők csak keresgélték a főszerkesztőt, vagy valamilyen vezetőt, hogy beszéljenek vele az 5 pont beolvasásának ügyében, mindenhova benyitogatva. Arról meg ők nem tehettek, hogy ettől a csuti seggnyalói megzavarodtak. Tehát nem zavarkeltés volt, hanem oknélküli megzavarodás a fasiszta őrsmasszerek részéről. Mint ahogy a nemlétező terrorista menekültektől is befosnak azonnal. Dehát így jár, akiket a führerük mindig fosásra hergel.

midnightcoder2 2019.01.06. 19:39:56

@bekerült: A hajlandóság meglett volna benne a diktátorságra, a tehetség kevésbé. Addig ment neki a dolog, hogy megpuccsolja Megyót, de a hatalom megszerzése után már nem tudott mihez kezdeni az MSZP-vel. Ami nem a demokrácia jele, hanem a vezetői alkalmatlanságé. Az MSZP Fletóval az élen bizony kormányképtelen volt. Fletónak 2004-ben amikor átvette a hatalmat kellett volna meghúzni a féket. Nem tette, 2006-ban pedig szembesülnie kellett azzal, hogy nem is képes rá. Amit nem értek az az, hogy ezek után miért nem takarodott el. Ha valaki az MSZP élén nem tudott kormányozni, akkor miben reménykedik egy törpepárt élén ?

Hamihami 2019.01.06. 19:41:48

@Ganter Joe: wow, ugy latom, megijedtek fideszek es beizzitottak a berkomment sereget! Ez azt helzi, hogy szar van a palacsintajukban, aminek en felettebb orulok. Nem szemelyes orom, hanem a hazam irant erzett orom, hogy esely van a tulhatalom megregulazasara es a normal demokracia helyreallitasara Mo-n. Talan akkor lesz egy min.eln, akit osszevisza hazudozasaiert nem rohognek ki nemzetkozi szinten, talan lesznek ujra fuggetlen birosagok es media, es veget er ez a konstans uszitas es hulyenek nezes a hatalom reszerol kis hazamban is. Udito latni, hogy immar a hatalom fut az esemenyek utan, kimozdult valami a holtpontrol, amire eddig csak annyit tudtak reagalni, hogy soros. Ez kevesnek tunik egyelore.
Hajra Magyarorszag!

birka menet 2019.01.06. 19:48:34

@TSandor Toth:

Hé, te röghöz között fidesz troll, an még itt az Indexen aki nem mondta rád, hogy sötét bunkó? Azért dolgozol az ügyön! Hajrá, csak így tovább!

horvathviteztamas 2019.01.06. 19:51:31

A válasz egyszerű: ti sehogy sem fogjátok megbuktatni, mert nagyságrendekkel okosabb és elszántabb...
Figyel, tervez, megvalósít.
Ti meg csak hangoskodtok...

TSandor Toth 2019.01.06. 20:00:06

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: "nem zavart meg senki semmit" Hát ebben igazad van. Az a néhány idióta aki kérés nélkül bement az MTVA székházába és megpróbált Monthy Piton-osat játszani tényleg nem zavar senkit. Eddig is tudtuk , hogy egy kis fosdarabok csak megerősítettek bennünket abban, hogy azok. Amúgy olyan fontos nem lehetett az az 5 pont mert ha az lett volna az Index megírta volna. Az RTL-nél tárt karokkal várták volna őket. Miért nem oda mentek? Süti, ücsi, nasi bájcsevegés, különadás stb. Tényleg, volt egyáltalán 5 pont? Egyébként a nagy példaképed Fletó volt aki megmondta: ha kell média csinálj magadnak. Ezt akkor találta mondani -minő véletlen - amikor éppen kormányon(bocs kurmányon) volt és a kezében volt a teljes hazai média.
Te vagy magadtól vagy hülye (alanyi jogon) vagy fizetnek érte. Ostoba barom vagy.

TSandor Toth 2019.01.06. 20:04:18

@birka menet: kedves tőled, hogy Tőlem idézel. Arany pofa vagy. Legalább lennél egy kicsit kreatív. Műveletlen buta bunkó vagy. Tudod miért? Mert annak születtél!

torró 2019.01.06. 20:11:19

Mennyi demokratikus kormány buktató! Brávó! Az erőszakos buktatás még sohasem zárult jól sehol a világon! Nem látunk semmilyen programot az ellenzék részéről csak az erőszakos hajlamot! Ez köszönjük szépen de nem kell! Hihetetlen, hogy ennyire szét akarják k...ni az országot, csak mert nem tetszik Orbán? Volt felkészülési lehetőség tisztességes szavazás útján a leváltásra! De ezt is elbarmoltátok a kurva életbe! És hogy akar ez a töketlen egymással acsarkodó őrült banda kormányozni? Kérdezem a tisztelt ellenzéki gárdától. Tényleg jó lesz nekünk a felfordulás? Vagy azt hiszitek hogy majd a nyugat vagy a világ gazdasági emberei beszórják a lóvét a kilátástalan országba? Arra készüljön mindenki, hogy az Orbán szavazók nem fogják tétlenül nézni hogy kilátástalan helyzetbe hozzák őket felelőtlen hatalomra éhes emberkék. Még mindig itt volna a lehetőség egy komoly pártot összehozni a következő választásra, De úgy látom csak a sarokba szorított kutya efektus működik. Ez az erőszakos kormány buktató módszer a kommunisták módszere volt. Akkor? Értelmetlen volt a rendszerváltás? Mi ez a kivégzésekkel való fenyegetőzés? Visszaköszönnek a Lenin fiúk? Ez a demokrácia?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.06. 20:19:42

@torró: Orbán is szétkúrt mindent az elmúlt évtizedben, miért ne tehetné meg ezt más is. Új alkotmány kell, új választási törvény, a demokrácia visszaállítása fasizmusból, a ner tolvajoktól teljes vagyonelkobzás, akik pedig ezt nekik lehetővé tették irány a börtön. Ez vár orbánra ~s rühes tolvaj csapatára, ha megbukik. Jobb, ha felkészül, ne érje váratlanul.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.06. 20:27:02

@TSandor Toth: Bármelyik országgyűlési képviselőm bemehet a köztévébe váratlanul, meglepetésszerűen bármikor, ellenőrzési célzattal, erre még törvény is lehetőséget ad nekik. Én megengedem nekik, sőt elvárom tőluk, hogy ellenőrizzenek. Az nem a fidesz tévéje, hanem minden magyar állampolgáré. Vagy mi van faszfejek, meglepődtetek, hogy rajtatok kívül más is él az országban, húgyagyúak! Ha megbuktok úgy be lesztek baszva a börtönbe, mocskos aljas fideszférgek, hogy életetek végéig nem látjátok a napot!

cavalry 2019.01.06. 20:29:40

@Brix:
2019.01.06. 17:10:49 A hozzászólásod jó. Ezt hiányolom én is, hogy a kormány miért nem taktikus (csak szakmai szempontból is érdekel). A mostani folyamat azt jelenti hogy ha nem taktikus akkor alkalmatlan, mert vagy nagyon cinikus vagy bízik valamiben amivel ki lehet kerülni a komolyabb konfliktust, de ez nem biztos hogy bejön. A vidéki támogatottsága a kormánynak szuper a választásoknál. De a szavazói még a faluból sem mennek ki, nem hogy felmenjenek Budapestre ellentüntetni, azt sem tudják valójában miről van szó. Igazából tehát Budapest a dolog kulcsa, a vidék passzív, kivéve a nagyvárosok. Az hogy kinek van igaza teljesen lényegtelen, a racionális gondolkodás nem része a dolognak.

antiinternáci 2019.01.06. 20:32:31

@TSandor Toth:

Ez nagyon fontos hozzászólás.
Mert mindenki elégedetlen valamivel, durrog, puffog. De ha az a kérdés, hogy mi lesz, ha az internacionalista vadbarmok megbuktatják a Zobánt, akkor nincs válasz...
És ezért az emberek meg is fogják gondolni, érdemes -e a káoszt választani az egyébként messze nem tökéletes mai kormány helyett.

Abban nem értek egyet, hogy a ballib oldal nem mondott semmit az általad írt témákról. Egyértelműen elmondták, hogy adóemelést akarnak, a dolgozó, gyermeket nevelő családokat támogatásainak csökkentését. Támogatnák viszont a nem dolgozó, a közteherviseléshez minimális mértékben hozzájáruló, de munkaképes korú népességet, Illetve a nyugdíjasok közül pedig azokat, akik aktív időszakukban nem, vagy minimális mértékben járultak hozzá a közteherviseléshez, keveset, vagy semmit se fizettek be a nyugdíjkasszába.
Szóval elmondták ők, hogy mit tennének: levágnák az aranytojást tojó tyúkot, és ezzel (is) újra a szakadék felé vinnék az országot, újabb katasztrófát készítenek elő a 2002-2010 időszakuk után.

torró 2019.01.06. 20:34:12

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
Ja hogy ez a ti demokráciátok?! Nincs több kérdésem. Ja de! Gyurcsány miért is bukott meg? Hol vagyunk gazdaságilag attól a pontól? Még valamit! Ferinek honnan lettek a száz milliói?És neked akkor mennyi jutott? És tudod mi az a fasizmus? Nem baszod mert akkor ezért a beírásért már börtönben is lennél, de a Kádár idejében is már ott lennél. Ehhez képest akik itt demokráciáért kiáltoznak, nyíltan kivégzésekkel fenyegetőztök! Amiről te beszélsz, na az a kommunista és fasiszta tempó! Csak hogy tisztában légy fogalmakkal!

kvadrillio 2019.01.06. 20:38:32

viktorka már rég megb ukott ! és ezt ő is nagyon jól tudja ! nagyon vékony cérnaszálba kapaszkodik még.....ki tudja meddig ???! :)

TSandor Toth 2019.01.06. 20:42:33

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: a mondandód első részére reagálva hadd kérdezzek valamit! Mit akartak leellenőrizni? Azt, hogy lehet-e fetrengeni a padlón? Esetleg azt, hogy lehúzzák-e a WC-t maguk után az ott dolgozók? Esetleg a könyvelésre kíváncsiak? Akkor megkérik őket, hogy jöjjenek vissza a könyvelő munkaidejében és felkészülten fogják őket várni azaz mindenre kiterjedő választ igyekeznek majd adni és ne este 7-kor jöjjenek. Nem-nem! Ők balhézni mentek oda, színjátszani és felsültek. Amúgy az 5 pontos duma is sántít erősen mert ha közlendőjük van összehívnak egy sajtótájékoztatót és ott közlik az 5 pontjukat. De nincs 5 pont! Semennyi pont sincs. Ha lett volna már tudnánk mi az az 5 pont.
A mondandód második részére reagálva kérdezem: valamilyen gyógyszer vagy kábítószer hatása alatt állsz vagy csak szimplán idióta vagy?

enrikokaruszo 2019.01.06. 20:51:45

@kvadrillio: már nincs is, csak kivetítik lepedőre...te vagy a főnök, most mi legyen?
egy ország figyel téged jóember

TSandor Toth 2019.01.06. 20:52:13

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Hé, szőrös csöcsös pöcskalap! Nem tolod túl egy kicsit?

antiinternáci 2019.01.06. 21:03:19

@Ganter Joe:

De ki a f.. ez a "Benedek"? Az biztos, a biológusok nem őt veszik ki a ketrecből, amikor intelligens majmokat tesztelnek...
Az eddigi leghülyébb kommunista még csak egymilliót mert hazudni, ez a suttyó túl akar tenni rajta, már 1,5milliót tódít.
Szerintem egy ilyen mérhetetlenül buta internáci inkább rombolja a nyugatot, ne fenyegetőzzön azzal, hogy ide akar jönni osztani az észt, ami nincs neki.

antiinternáci 2019.01.06. 21:12:22

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Hát ember, bajban vagy. Az ufók keresik a világ legbutább emberét, hogy ki tudják elemezni, mi van az agya helyé. Szerintem téged fognak elvinni, ha megtalálnak...

droid_ 2019.01.06. 21:29:29

@Ganter Joe: annak a csoportnak kb 5000 tagja van a gugli szerint (feszbukon nem vagyok). ha a legutobbi "tomegtuntetest" tobb mint 40.000-en kedveltek, aztan kimentek parezren, akkor a "masfelmilliobol", vagyis khm 5000-bol vajon hanyan jonnenek haza? nem szazezrek neveben beszel, hanem szazak neveben.

cassandrova 2019.01.06. 21:41:35

@horvathviteztamas:
Figyel, tervez, megvalósít. És ebbe döglik bele az ország. Már ezüst érmesek vagyunk a szegénységben!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2019.01.06. 21:49:38

@Ekrü: "Létrejöttek ugye a föderalisták ,végül főleg nagyrészt belőlük alakult ki a Republikánus párt 1854-ben,illetve létrejöttek a antiföderalisták vagyis a későbbi Demokrata párt."
Nem. Ez egyszerűen nem így van. Komolyan ez nem is vitatéma szint, olvasd el legalább az idevágó wikipédia cikket, nem így jött létre a Republikánus és Demokrata párt, különösen a Demokratákat az antiföderalistákkal összemosni rendkívül bugyuta dolog. Az USA-ban több kétpártrendszer volt, ez a mostani két párt már nagyon hosszú ideje futtatja a jelenlegi kétpártrendszert, előtte viszont más kétpártrendszerek voltak, más pártokkal, a mostaniak megőrizték a nevüket, de sokszor egészen eltolódtak a társadalmi bázisok és ideológiák, az eredeti leszármazás pedig egyáltalán nem úgy történt, ahogy leírtad, az egész téma ennél sokkal bonyolultabb, de ha érdekel, nyugodtan átolvashatod.

arturdent 2019.01.06. 21:59:08

@Igazamvanvagyigazamvan?: Üdv!
Szerintem Eu-s pénzeket nem lehet költségvetési kiadásokra használni. Egyébként ezt az Eus pénzt nem a két szép szemünkért kapjuk, kinyitottuk a határokat, a nyugati multik szinte az egész gazdaságot leuralták, véleményem szerint alaposan pluszban vannak még igy is. Az, hogy eu-s pénzek nélkül nincs növekedés nem jártam utánna de nem hinném, hogy igaz lenne. már csak az, hogy legalább 6-800000-emberrel több dolgozik, fizet adót. Az sem teljesen igaz, hogy Gyugyrcsányék végig válságban kormányoztak, a válság kb2007-2008ra tehető addig egy szép kis konjunktura volt a világban az, hogy ez nálunk nem látszott az már az ő hibájuk.

DFK 2019.01.06. 22:21:23

@is: de 2006-ban már szarban voltunk, 2 évvel a világválság előtt...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.01.07. 00:34:25

@arturdent: az, hogy te hogyan értékeled a nyugat szerepét, tök mindegy. A tények: ha nem uralják le -ahogy nevezed- a magyar gazdaságot, akkor miből élnénk?
Lehetnénk mondjuk Albánia...
A másik: ha az EU támogatásból felújítjuk a debreceni villamost, az a beszerzések, az építőipari munkák révén növeli a gdp-t.
Tehát jól mondod, csak rossz következtetést vonsz le: egyszer jelentkezni fog a gdp-ben a beruházás összege, amikor a pénzt elköltik. Másodszor jelentkezni fog a bérek elköltésekor, mint másodlagos hatás. Hiszen, mint mondod, ha nincs EU támogatás, nincs beruházás, nem kell a dolgozó, nincs bérkiáramlás, nincs ebből eredő fogyasztás .

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.01.07. 00:48:17

@DFK: lóf...2001-ben a gdp 53.000 millió usa dollár,2 006 gdp: 115.000,
2017-ban 140000 millió.
Tehát az első Orbán kormány gdp-jét megduplázták, míg azóta nem tudott nőni a gazdaság csak 30%-ot.
Az államadósság euróban 32.440-ről 62.000-re, majd 86.000 millióra nőtt. Sose volt ilyen magas...tehát az államadósság megduplázódott 2006-ra, viszont 2017-re 53%-kal nőtt.

Összefoglalva: 30% gdp növekedés 50% államadósság növekedés mellett.
Nem mondhatod, hogy 2006 a gazdasági válság éve....inkább 2012, ha a számokat megnézed....

bekerült 2019.01.07. 08:15:54

@TSandor Toth:

Pallérozni, pallérozom, csak nem veled.
A bizalmatlansági indítványt akkor indítják meg a képviselők, általában az ellenzék, ha van elég képviselő, akik meg akarják buktatni a kormányt. Ha nincs elég képviselő erre, akkor felesleges óberkodni, mert úgyis leszavazzák.
Jelen esetben nem az ellenzék, azaz Orbánék indították a bizalmatlansági indítványt, hanem a kormánypárti miniszterelnök mondott le váratlanul.
Nem lett beadva bizalmatlansági indítvány, mert értelmetlen lett volna, mivel meg volt a többsége kényelmesen a kormánypártnak. A lemondásból mindössze az következett, hogy új miniszterelnököt kellett a helyére megválasztani. Az ellenzéknek sem volt ez ellen kifogása, mivel nem volt készen még a kormányzásra és egy új választásba se szeretett volna belemenni. Hagyta a kormányt szenvedni a válság kellős közepén, hogy a népszerűtlen dolgokat kényszerből végig vigye.

Úgy, hogy a tényekkel szemben kár erőlködni, mert azok úgyis szembejönnek.

bekerült 2019.01.07. 08:46:47

@TSandor Toth:

Bocsi, de te vagy nem itt éltél, vagy teljesen félre tájékozódol szinte minden kérdésben !
Nem a párttársai mondatták le, bár sokat tettek azért, hogy lemondjon.
Elárulták, betartottak neki, stb.
Egyértelműen látszott a Fletó számára, hogy baleknak akarják felhasználni, a népszerűtlen intézkedések miatt. A válság okozta helyreigazítás, plusz a Meggyesi okozta károk helyrehozása igen sok megszorítást követelt meg.
Igyekeztek a nyakába varrni mindent, nem csak az MSZP, hanem a FIDESZ részéről is. El akarták tüntetni a süllyesztőbe, mivel szinte egyedül ő akarta a demokráciát egyedül megvalósítani, a többiek a saját pecsenyéjüket szerették volna sütögetni. Neki erre nem volt szüksége, mert vagyonos ember volt, amit a szemére is hánytak elégszer a baloldalon. Kiutálták maguk közül és ez a mai napig tart.
A lemondás után nem lépett ki az MSZP-ből, de a párt elnökségéről is lemondott. Visszavonult és a párt alapítványát vezette, alig vett részt a közéletben. A választás után kezdett akcióba a párt megújításáért, ami a bukás után természetes jelenség volt. Nem ő akart távozni az MSZP-ből, hanem az MSZP vezetése kényszerítette erre a párt platformját, amibe nem egyedül tartozott. Olyan nevek voltak benne, mint Kósáné Kovács Magda , Vitányi Iván, stb. A párt reform szárnyának a krémje távozott akkor, amit a MSZP máig nem hevert ki. Az MSZP ennek következtében balra sodródott és veszített a néppárti jellegéből.
Ezt azonban nem Gyurcsánynak lehet a nyakába varrni, hanem az MSZP baloldali szárnyának, a Szanyi féléknek !
A baloldal helyzete igen nehéz elsősorban azért, mert ma már nem beszélhetünk demokráciáról.
Egy demokráciában tud az ellenzék, illetve a baloldal érvényesülni, egy diktatúrában csak radikalizálódni tud.
Ez történik most, erre vannak kényszerítve.

Bár fel vannak szalámizva, de elfogyni nem fognak, mivel elégedetlenek mindig lesznek.
A kérdés az, hogy Orbánt meddig pénzeli az EU, mert jelenleg az tartja fenn a hatalmát, ez az ő érdekük !
Látszik a meghozott törvényekből !

Kivlov 2019.01.07. 08:58:04

@Helga Beauty Salon:

"HOGYAN BUKTASSUK MEG ORBÁNT?
9 éve ezen rágódtok, sőt emlékeim szerint amikor nem volt hatalmon, akkor is csak vele foglalkoztatok! Nagy falat ez nektek, miért nem veszitek észre? "

pontosan. És ezért minek kerülnének kormányra, mikor saját elmondásuk szerint is :"...nem csináltunk semmit, csak úgy tettünk mintha kormányoztunk volna..."

kgaba82 2019.01.07. 09:14:38

"mert csak kiáll és annyit mond, hogy „Soros tehet róla” – és még mindig van csaknem kétmillió ember, akinek ennyi elég is."
Ha ennyit látsz meg a fidesz politikiájából, akkor ritka sötét vagy.
Ameddig a baloldal az alsó rétegeknek szóló demagóg szövegeket ontja, addig a fidesz a család-, meg népszaporulat támogatás alatt a középosztálynak kedvez. És persze nagyságrendileg többet lop, de EU-s forrásból. A baloldal anno a szűkösből lopott.
A fideszre szavazókat jobban kiveri a víz attól, ha 4 évente a baloldal belengeti a progresszív adózást, vagy az alapjövedelmet.
Az egész ellenzék komolytalan. Ugyanúgy profitálnak a nemzet megosztásából ahogy a fidesz.
Ebben a hangzavarban elvész az értelmes szó, ezért nem látsz egy valamirevaló rendes, politikán kívül tisztességes karriert befutó embert sem a mai politikában. Max néhány naívat.

bekerült 2019.01.07. 09:29:45

@midnightcoder2:

Hát bizony, nem értesz te mást sem !

Gyurcsány legnagyobb "hibája", hogy nem diktatúrában, hanem demokráciában gondolkodott és ezt szerette, szeretné megvalósítani, mind a mai napig !
Erre te jössz a diktátori hajlandósággal !
Ha ezt akarta volna simán megtehette volna, meg lett volna hozzá az ereje és lett volna támogatottsága is erre.
Pontosan látta, hogy ez zsákutca és az lesz az Orbán által kiépített diktatúrának is a vége !
Meggyesi-t nem ő puccsolta meg, hanem a párt gazdasági kényszer hatására tette ezt meg és Gyurcsányt találták arra megfelelőnek, hogy ő legyen az új miniszterelnök. Az okok lehetnek különbözőek, de ma már látszik, hogy inkább a balek szerepét szánták neki, ami elől a lemondásával kitért.
Egyedül senki nem tud puccsot csinálni.
Volt egy gazdasági helyzet, amit Meggyesi nem tudott kezelni és ezért kellett távoznia.
Egy vezető alkalmassága sok minden függvénye.
Egy vezető az őt kinevezők képviselője és mint ilyen, az azok alkalmasságát is kifejezi.
Gyurcsány cselekedetei nem a saját akaratát tükrözik, hanem a mögötte állók tehetetlenségét és tisztázatlan szándékaikat.
Az SZDSZ machinációi, az MSZP szándékai, a FIDESZ ellenzéki tevékenysége, az EU követelményei, stb. gúzsba kötötték a Gyurcsány cselekvési szándékait.
A helyzet nem engedte, hogy a saját elképzeléseit vigye, hanem a kényszerek határozták meg a cselekvései irányát.
Ráadásul az MSZP sem állt ki mellette, hanem a saját pecsenyéjét szerette volna sütögetni. Szavakban megszavazott mindent, csak a végrehajtást már a saját szája íze szerint akarta.
Ezért lett kormányozni képtelen a párt, ami Gyurcsány mögött kellett volna, hogy álljon, mint most Orbán mögött.
Ezért mondott le Fletó !

Hogy mit lehet tenni egy miniszterelnöknek egy helyzetben, azt igen nehéz innen megítélni.
Egy biztos, hogy igen nehéz helyzetben volt és gúzsba kötve kellett volna táncolnia ahhoz, hogy sikerüljön neki.
Ennek ellenére állóképes volt, csak igen kevesen bírták volna ki az akkori időket.
Mára már talpra állt és a saját pártja által viszi tovább, immár a saját politikáját, kényszerítés nélkül.
Kár a múltjára hivatkozni, mert az nem jelent semmit, nem az ő valódi szándékait tükrözi, hanem csak a kényszer szülte cselekvésekét !

Orbánt is a kényszerek fogják megbuktatni, csak ki kell várni őket, jönni fognak !

Azért nem takarodik el, mert van mögötte csapat, amely jó vezetőnek tartja és őket képviseli, elég jól !
Amíg lesznek támogatói és lesz feladata a demokrácia megvalósítása érdekében cselekedni fog. Márpedig ez nem egy rövidtávú feladat és még nagyon az elején vagyunk.
A demokráciát akarók nem kis tábora örömére, van egy vezetőjük, aki megfelelően tudja képviselni az érdekeiket és ők nem is hagyják cserben a vezetőjüket, mint az MSZP tette.
Innen van meg egy vezető legitimitása és ereje

Ti meg csak dühöngjetek azon, hogy még mindig bosszant benneteket !

kgaba82 2019.01.07. 09:43:05

@bekerült:
"Egyértelműen látszott a Fletó számára, hogy baleknak akarják felhasználni, a népszerűtlen intézkedések miatt."

Ok, szerinted kihozta el nekik, és az SZDSZ-nek a nagy verést, ha nem a Gyurcsány?
A fidesz kezdte fújni a buborékot a támogatott lakáshitelekkel (forint alapúak) és a minimálbér-emeléssel.
Medgyessy Péter rátett egy nagy adaggal a száznapos programjával (közalkalmazotti béremelés, minimálbér adómentessége, jóváírás). Azt kétév kiadás lefaragási kísérletei (közbeszerzések elhalasztása), és kisebb megszorításai követték. Majd a 2004-es EU-s választási zakó (és azt követő bűnbakkeresés,Csillag-ügy) után jött Gyurcsány. Ő egész egyszerűen felrobbantotta a költségvetést. A reptér üzemeltetés eladásából befolyó 400 milliárd még betömte a 2005-ös költségvetést, de 2006-ban a választás után eljött az "igazság pillanata".

CSAKHOGY TISZTÁZZUNK VALAMIT; SENKI NEM KÉRTE GYURCSÁNYTÓL, HOGY EZEN AZ ÁRON (1000 milliárd fölötti kiigazítás), A JÖVŐT FELÁDOZVA NYERJEN VÁLASZTÁS.
AZ ÖNKORMÁNYZATOKTÓL ANNYI PÉNZT VONTAK EL, HOGY ANNAK EGYENES KÖVETKEZMÉNYE LETT AZ MSZP-S PLOTIKAI ELIT "KIVÉREZTETÉSE" A 2006 ŐSZI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOKON.
EZ MÁR VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ VOLT AKKOR MIKOR AZ IDIÓTA ELMONDTA AZ ÖSZÖDI BESZÉDET.
Az üzenete lényege az volt, hogy megnyertem nektek a választás, most pedig az a dolgotok, hogy felsorakozzatok mögém. Különben tőlem mehettek vissza autófényezőnek.
Ez az ember annyira elvesztette ott a realitás-érzékét, lehet nem is volt neki.
Először is nem nyerte meg nekik a választást. Csak azoknak nyerte meg, akik parlamentbe vagy a kormányba kerültek. Azoknak viszont, akiknek az önkormányzatokban voltak jobban érdekeltek, vagy a hátországukat az adta, még hátra volt az őszi választás.
Gyurcsány addig már nem várhatott, viszont ha tudott se lett volna nagyobb támogatása a párttól. Mert a helyi forrásokat úgyis meg kellett vágnia.

jolka40 2019.01.07. 09:45:12

@$pi$: Önt is tisztelném, ha egyszer visszafogná magát, amikor az ellenzék egyik tehetséges tagját ócsárolni akarja.

bekerült 2019.01.07. 17:14:39

@kgaba82:

Először is, Gyurcsány a választás előtt már lemondott és nem is vett részt a választásban. Akkor már Bajnai kormányzott és az MSZP választási munkájában se vett részt.
A gondot ott látom, hogy a nagy erőlködésben, te is mindent a Gyurcsány nyakába akarsz varrni.
A választók azért bölcsen megbüntették az SZDSZ-t és az MSZP-t is jogosan.

Az MSZP kormányzati politikáját, mint ahogy már többször leírtam nem egyedül Gyurcsány határozta meg.
Elég csak az egészségügyre gondolni, amit egyértelműen az SZDSZ kezében volt, a koalíciós megállapodás értelmében.
Mégis őt okolják ezért is.
Az MSZP esetében pedig a cselekvéssel és a kiállással volt a baj. Szavakban megszavaztak mindent, hogy utána ott tartsanak be Gyurcsánynak ahol tudnak ! Teljesen magára hagyták a vezetőjüket, sőt el is árulták.

Meg kell nézni, hogy a FIDESZ . hogy áll ki még az Orbán hülyeségei mellett is és nem engedi bántani a vezetőjüket. Ugyan ezt teszi a DK is Gyurcsánnyal, jogosan ! Egy párt, amelyik nem áll ki a vezetője mellett, az elbukik és megássa a saját sírját !
Ebből következik minden !
Nem Gyurcsányon múlt a baloldal és az MSZP mélyrepülése, hanem a csapaton.!
Az MSZP Gyurcsány nélkül csak vergődik !

Igen Meggyesi után jött Gyurcsány, mert őt láttál erre a legalkalmasabbnak.
Abban a helyzetben más se tudott volna jobbat összehozni és helytállni.
Amit Gyurcsányra fognak, azt egy szakember csapat dolgozta ki, Gyurcsány ezt az álláspontot hajtotta volna végre és védte meg, ahogy tudta.
Közben végre kellett hajtani a konvergencia programot, az EU követelésére, meg a világválság elől menteni kellett a gazdaságot, a FIDESZ által elhelyezett aknák mellett.
Gondoljunk csak a deviza hitelek beindulására, amit a FIDESZ tette lehetővé és a Járai tevékenységére.
A költségvetés nem robbant fel, mert időben be biztosították és Bajnai 32 MILLIÁRD EURÓ TARTALÉKKAL adta át a kormányzást a FIDESZNEK, ami mára már csak 26 MILLIÁRD EURÓ !!!

A választáson már nem Gyurcsány vezette az MSZP-t és azért nem lehet felelőssé tenni. Az MSZP politikájáért se lehet, mivel az MSZP-t testületek irányítják, a vezető testületi álláspontokat képvisel !
Szögezzük le, akkor nem diktatúra volt és nem volt olyan mint most, hogy Orbán mond valamit és az úgy van és kész !
Próbáljon valaki mást csinálni !

Az öszödi beszéd egy belső vita következménye volt, amit kiszivárogtattak.
Olyan mint egy edző az öltözőben elmond a játékosoknak a győzelem érdekében, hogy a csapata sikeres legyen.
Jól tette, hogy elmondta és megtette, mert igaza volt !

Azért is mert a felszínre hozta az MSZP-ben lévő állapotokat.
Ami következett, azt az MSZP köszönje magának, ne Gyurcsányt okolják !
Nem Gyurcsány vesztette el a realitását, hanem az MSZP nem állt a helyzet magaslatán !
Le is szavazhatták volna Gyurcsányt, de nem tették, mert már akkor lemondott volna ! Ott volt a lehetőség, miért nem tették ?

Azért el árulod, hogy te is tudod, hogy a helyi forrásokat is MEG KELLETT VÁGNIA, tehát kényszerből volt muszáj neki ezt megtenni !

No comment !

kgaba82 2019.01.07. 17:33:18

@bekerült:
"Először is, Gyurcsány a választás előtt már lemondott és nem is vett részt a választásban. Akkor már Bajnai kormányzott és az MSZP választási munkájában se vett részt."

Szerintem aludd ki magad, mert félre beszélsz.

Teljesen világosan a 2006-os választásokról beszéltem. Érintettem a 2004-es eu-választásokat, a 2005-ös költségvetést, öszödi beszédet (2006 május) és a 2006-os önkormányzati választásokat. Ettől tovább nem mentem.
Öszödön Gyurcsány kinyílvánította, hogy szarban vannak, de menthető. És követelte, hogy az országos győzelmet azzal hálálják meg, hogy nem szabotálják a szükséges meghozandó intézkedéseket. Amit értelemszerűen nehezen viselt a vezetés, mert látták, hogy ebből mészárlás lesz vidéken az önkormányzatokban.

Egyébiránt semmi jó nem származott abból az MSZP-nek, hogy két amatőrt választott egymás után miniszterelnöknek (aztán Bajnait). Semmi politikai érzékük nem volt és túl szűk körre építettek (Gyurcsány maga mondja az öszödi beszédben, hogy kb. öt emberrel készült a választások utáni pénzügyi helyzet kezelésére.). Hamar elvesztették a kapcsolatot a realitással. Már ha valaha rendelkeztek vele.

TSandor Toth 2019.01.07. 21:36:08

@bekerült: azért látszik , hogy nem tudsz kívülre szakadni a ballibbantaktól. Ha megpróbálnál függetlenedni mindentől, tán még az agyad is kinőhetne amivel tudnál mit kezdeni. De feleslegesen védeni a védhetetlent, azt az erkölcstelen szart, rokoni szálakat sejttet.

bekerült 2019.01.08. 09:42:57

@kgaba82:

Hát, ha a buktáról beszélsz, akkor ne csodálkozz, ha a végét értem alatta, azaz, nem a 2006-ot-
Tény, hogy az önkormányzati választásokat ekkor elbukták és ez várható is volt, mert kényszerhelyzetben voltak.
Te magad is írod, hogy ezeket a lépéseket meg kellett tenni.
Az más kérdés, hogy az akkori ellenzék, a helyzetet kihasználva, a minél rosszabb, annál jobb elvét követve, teljesen eladósította az önkormányzatokat és vették fel a hiteleket Járai segítségével.

Utólag persze könnyű okosnak lenni, de a kialakult helyzetet valahogy kezelni kellett. A pénzügyi változásokat és a megteendő szükséges lépéseket titokban kellett kidolgozni és tényleg egy szűk kör tette ezt meg és ezt bocsátották vitára öszödön.
Nem tetszett ez sokaknak, még akik benne voltak az elkészítésében sem, csak nem volt mit tenni !
Ha lett volna, akkor Gyurcsányt leszavazzák és azt választják.

Nehéz helyzet volt, de megoldható, azonban a világgazdasági válság miatt, a szükséges lépéseket meg kellett tenni és korrigálni kellett sok mindent.
Azt is mondhatnánk, hogy nem volt szerencséjük és az elképzelésük nem jött össze, főleg a belső ellentétek miatt.
Az MSZP vezetésének nem ízlett, amit főztek és úgy is állt hozzá a témához.
Mint ahogy most Orbán se az ország érdekeit nézi, hanem a saját elképzeléseit követi, sokak által megelégedésre, úgy az MSZP is megtehette volna akkor, hogy nem az ország érdekeit nézi.
Ehhez azonban vezető is kellett volna, mert Gyurcsány ezt nem vállalta volna be.
Megtehették volna, hogy mást hoznak a helyére, csak nem találtak erre személyt, aki ezt vállalja. Így maradt a sumák helyzet, hogy Gyurcsányra nyomják a meghirdetett, de végre nem hajtott gazdasági lépések ódiumát !

Azt te magad is írod, hogy nem Gyurcsány dolgozta ki a megoldásokat a politikai, gazdasági lépésekhez, hanem egy csapat.
A lényeg azonban, hogy ez a kidolgozás csak egy vitaanyag volt és ezt el kellett fogadni az MSZP-nek is,.
Nem úgy döntöttek akkor, mint most Orbán esetében.

Az MSZP elfogadta a kidolgozott lépéseket, csak immel ámmal hajtotta végre és kifarolt a vezetője mögül.

Ezért nem lehet a Gyurcsány nyakába varrni az akkori dolgokat !

Magad is írod, hogy az MSZP-nek semmi jó nem származott a lépéseiből.
Ebben igazad van és egyetértünk.
Akkor kellett volna másként politizálni és Gyurcsány helyett mást kinevezni !
Nem tették és ezért ők a felelősek a kialakult helyzetért és annak a következményeiért !
Ne mutogassanak ők senkire, csak saját magukra.
Még akkor is, ha a gazdasági világválság igen csak bekavart az egészbe és a realitásokat teljesen összezilálta.
Gyurcsány már az elbukott népszavazáskor le akart mondani, de az MSZP vezetése könyörgött neki, hogy ne tegye.
Ez is sokat mondó az akkori helyzetről és még inkább arra világít rá, hogy az MSZP nem állt a helyzet magaslatán és ők vesztették el a realitásukat !

Gyurcsány nélkül azóta is csak vergődnek.
Rehabilitálniuk kellene ahhoz, hogy előrébb tudjanak lépni, de ehhez a vezetés jó részét el kellene távolítani.
Ez áll a megerősödésük útjában !

bekerült 2019.01.08. 09:57:04

@TSandor Toth:

Semmi rokonság, csak megpróbálok tárgyilagos lenni, a saját ismereteim alapján.
Akkoriban én is részt vettem igen sok vitában, azt is mondhatnám, hogy a sűrűjében voltam.
Innen van ismeretem a régi dolgokról.

A jelenlegi politikai felállás egyre inkább nem a ballibb, vagy a jobblibb felállást követi.
Sokkal inkább a demokrácia, vagy az illiberális politizálás szemben állását, vagy a nacionalista és a föderalizmus szemben állását követi.

Itt is vannak árnyalatok, de nem könnyű eligazodni ezekben a kérdésekben.
Talán, ha megvilágosodsz te is, akkor lesz esélyed erre !

kgaba82 2019.01.08. 11:33:59

@bekerült:
Van amiben egyetértünk, van amiben nem. Egyszerűen más szempontból nézzük.
Tömören:
1. Gyurcsány hazárdírozott 2005-2006-ban magasra emelve a tétet és a kiadásokat.
2. Gyurcsány kívülről jött, se csapat, se érdemi támogatás nem volt mögötte.
3. Egyedül a retorikai képességeinek és annak köszönhette a tagság töbvségének rokonszenvét, hogy megmondta a frankót.
3. Már egy év alatt felhozta a pártot a fidesz közelébe.
4. Elmulasztotta a tagság támogatottságát átkonvertálni valódi hatalomra, kihajítani a nagy taktikusokat, akik bárkinek bármikor keresztbe tesznek (ez nem sajátosan MSZP-s, csak náluk senki nem tud stabil hatalmat szerezni a párt felett, míg a többi párt inkább eleve erős személyek által lettek alapítva és köréjük épült). Ez csak akkor lehetett volna, ha harcot robbant ki a párton belül.
5. Mivel nem tudta az erőviszonyokat (tisztújítás) átrendezni időben, a 2006-os választások előtt, s utána meg már nem volt ideje rá, ezért eleve gyenge hatalmi pozícióban futott neki a megszorításoknak és a reformkísérleteknek.

Szóval nekem alapvetően Gyurcsány helyzetértékelési képességével van problémám. Nem azzal, amit végre akart hajtani.
A DK megalapítása is alapvető hiba volt. Az ő személyével semmi nem működhet. Max a legelkötelezettebb, racionalitást nem érzékelők szavaznak rá. Ettől függetlenül az ellenzéknek nem ő a legnagyobb prolémája.
A paradox az, hogy ő az egyetlen az ellenzékből, aki értelmesen és határozottan képes beszélni, valódi problémákat megcímezve, nemcsak közjogiakat.
Viszont az a karizma, ami 2006-ig működött, a választásokat követő megszorítások által értéktelenné vált a legtöbb ember számára. Jókat mond, csak nem szállítja le a dolgokat. Szavai üresek, nincs mögöttük erő, amit fel tudna mutatni.

kgaba82 2019.01.08. 12:18:49

@bekerült:
"jelenlegi politikai felállás egyre inkább nem a ballibb, vagy a jobblibb felállást követi.
Sokkal inkább a demokrácia, vagy az illiberális politizálás szemben állását, vagy a nacionalista és a föderalizmus szemben állását követi."

Valaki ideológia, valaki a saját zsebe szempontjából szavaz. Egyszerűen azért, mert egyesek idealisták, mások gyakorlatiasak.
Addig az ellenzékre nem sok jó vár, amíg közjogi kérdések mentén politizál többnyire. Azontúl meg ugyanolyan szánalmasakat mondanak, mint a fidesz 2006-os kampány alatt. Folyamatosan szegénység növekedését vizionálják. Az alsó tizedben ez igaz lehet, de őket inkább lesajnálja a többség. Az alapjövedem és családi pótlékkal kapcsolatos terveik progresszív adózás által megfinanszíroztatva pedig kiveri a biztosítékot rendesen. Minek ilyeneket belengetni, ha az állam rohadtul pazarlóan üzemel.
400 milliárd sportra, 50 milliárd kommunikációra, 100 milliárd állami médiára, 80-100 milliárd rendszeres "karácsonyi ajándék" az egyházaknak.

Az lenne a dolguk, hogy kiállnának és megfogadnák, hogy soha többet addig progresszív adózásról és szegény-gazdag ellentétről nemcsak szót nem ejtenek, hanem nem is gondolnak, amíg ilyen szintű pazarlás van. Ehelyett elidegenítik magukat azoktól,akik nem szimpatikus a fidesz, de az ellenzék nonszenszeit még kevésbé tudják tolerálni.
Ha valahol, valamiért tüntetni kellene, akkor azok a pzarló kiadások lennének.
Ahelyett, hogy a parlament előtt produkálják magukat, a stadionok előtt kellene tüntetniük.

kgaba82 2019.01.08. 12:31:25

@bekerült:
HA VALAMIRE MOLOTOV KOKTÉLOKAT KELLENE DOBÁLNI, AKKOR AZOK INKÁBB A STADIONOK LEGYENEK, NEM A KARÁCSONYI JÁSZOL A PARLAMENT ELŐTT.
EGYSZERŰEN NEM ÉRTEM MIÉRT NEM TUDNAK, AKARNAK (mert ez így kényelmesebb nekik) HÁBORÚT HIRDETNI A FOCI (és egyéb csapatsport professzionális szervezetei, szereplői) ELLEN. BOJKOTTÁLNI VÁLOGATOTT ÉS KLUB MECCSEKET, INZULTÁLNI MINDENKIT AKI VÁLLALJA A VÁLOGATOTTSÁGOT.
Mindezt addig nyomni, amíg el nem veszik a támogatásokat tölük és szét nem osztják az adófizetők és részben a segélyesek között.
A PAZARLÁS A FELHÁBORÍTÓBB, NEM A KORRUPCIÓ. AZ UTÓBBIHEZ KOMPLEX SZABÁLYOZÁS SZÜKSÉGELTETIK, MÍG A PAZARLÁS MEGSZÜNTETÉSE SOKSZOR EGY TOLLVONÁS KÉRDÉSE.
Dögöljön meg a foci!
Dögöljön meg a köztévé, kormánypropaganda és kommunikáció!
Legyen adócsökkentésre fordítva a pénz.
Abból meg tartsa el mindenki a saját egyházát.
Aztán el lehet venni tőlük is az állami támogatásokat.

kgaba82 2019.01.08. 12:53:35

"HOGYAN BUKTASSUK MEG ORBÁNT?"

-MENNYI STADION ÉPÜLT AZ UTÓBBI IDŐBEN?
- HÁNYNÁL LÁNCOLTÁK ODA MAGUKAT AZ ELLENZÉKIEK, HOGY NEM AKARNAK EGY ÚJABBAT LÁTNI ÁLLAMI PÉNZBŐL? Bezzeg, amikor pár kurva fáról és rózsabokorról volt szó a Mecsekben.
LÁNCOLJÁK ÖSSZE MAGUKAT EGY ÉPÜLENDŐ STADION ELÉ, AZTÁN OTT TEGYENEK MEG MINDENT, HOGY CSAK ERŐSZAKKAL LEGYENEK KÉPESEK ELTÁVOLÍTANI ŐKET.
AZTÁN EZT ÚJRA ÉS ÚJRA ELJÁTSZANI, DE EZÚTTAL ODACSŐDÍTENI EGYRE TÖBB TÜNTETŐT.

kgaba82 2019.01.08. 13:06:03

"HOGYAN BUKTASSUK MEG ORBÁNT?"
A FEJENKÉNT MEGSPÓROLHATÓ, ADÓCSÖKKENTÉSKÉNT VISSZAADHATÓ
ÖSSZEGEKET KELL TÁBLÁKRA ÍRNI! NAGYOBB VONZEREJÜK LEHETNE, MINT A KÖZJOGI KÖVETELÉSEKNEK.

400 MILLIÁRD SPORTRA, VAGY FEJENKÉNT ÉVI 40 EZER?

bekerült 2019.01.08. 17:36:06

@kgaba82:

Van amiben egyetértünk, van amiben nem !

1./ Gyurcsány nem hazardírozott 2005-2006-ban, hanem egy végrehajtható cselekvési programot tett le az asztalra megvitatás céljából. Ezt az MSZP is így látta és elfogadta. A helyzet ugyanis igen rossz volt és cselekedni kellett. Gyurcsány és a mögötte lévő csapat az előre menekülést választotta, mert azokat az intézkedéseket így is, úgyis meg kellett tenni, A FIDESZ is megcsinálta utána ! PL: a polgármesterek álláshalmozását megszüntette, amit Botkáék nagyon nem akartak !

2./ Gyurcsány nem kívülről jött,, csak nem politizált, hanem vállalkozó volt, ekkor szerezte a vagyonát. Baloldali volt és elkötelezett demokrata. Tény, hogy nem volt a nagy renegátok legjobb barátja, de mellette volt Vitányi, Kósáné, stb. , máskép meg se választják miniszterelnöknek. A Puch féle csapattal viszont hadiállapotban állt. Előfordult, hogy a párt pénztárnoka nem adott pénzt azokra a célokra amit Gyurcsány akart volna.

3./ Gyurcsány képességei kétségtelenek mind a mai napig. A tagság szerette és ez így van most is. A vezetőség egy része azonban nem akarta azt a politikát, amit Gyurcsány a gyakorlatban végrehajtott. Gyurcsány elkötelezett demokrata és ezt követi a mai napig. Harcolt a korrupció és az uram-bátyám viszonyok ellen. Mint vagyonos ember, nem szorult rá a korrupcióra és a fizetését is jótékony célokra adta. Ezt is a szemére hányták. Nem volt érdeke hazudozni és tényleg megmondta a frankót, ami a tagságnak tetszett, a vezetőknek nem mindegyiknek.

4./ egy év alatt felhozta a pártot és népszerű is volt ! Ma is telt házak előtt beszél és szeretik, kivéve a FIDESZ és az MSZP által befolyásolt embereket.
Soha nem azzal vitáznak amit mond, hanem a 10-12 évvel ezelőtti dolgokat hozzák fel, amit mások követtek el a nevében. Érthető, mert amit mond azzal nem lehet vitatkozni, értelmes dolgok és az ország érdekében teszi. Demokrata volt és az is maradt, nem vágyik vezérségre és nem is vállalna ilyen szerepet. Jól képviseli a pártját, azok kiállnak mellette, mert hasonlóan gondolkoznak. Hiányoznak az MSZP-ből, mert a legharcosabb tagja voltak a pártnak.

5./ Nem is akart "valódi hatalmat", mert demokrataként ez ellenkezik a politikájával. Nem a saját előnyeiért, hanem az ország és a pártja érdekeiért küzdött és küzd. Sokan ezt gyengeségnek látják és tesze toszaságnak. Tévednek, mert a demokrácia macerás dolog, de nincs más alternatíva, ha nem hadakozni akarunk állandóan, mint Orbán ! Nálunk ez a politizálás még nem ismert, most tanuljuk és sokaknak nem tetszik, mert nincsenek hozzászokva.
Ez a fajta politizálás a vezetőt gyengíti ugyan, de a pártot erősítheti és összekovácsolhatja. Az MSZP vezetésének egy része nem értett egyet Gyurcsánnyal és ott tartott be, ahol tudott.
Gyurcsánynak tényleg nem volt ideje mindenre és a bukása kódolva volt.
A vizitdíjas népszavazás után le kellett volna mondania, de hagyta magát meggyőzni és maradt.
A reformlépésekre szüksége volt az országnak, azok szint kényszerlépések voltak, de az ellene fordulók ezzel nem törődtek és a minél rosszabb, annál jobb elvét követték, nem az országét !

A DK megalapítását az MSZP erőltette, mert a párton belüli dkp platformmal nem tudott mit kezdeni és, ha a párton belül maradnak, Gyurcsány legyőzi őket ! Gyurcsány nem akart távozni, de az őt pártolók ezt akarták, mondván, hogy legyen tiszta helyzet. A megegyezés híveit átverte az MSZP és ott tartott be a DK-nak, a FIDESSZEK együtt, ahol tudott. ! Lásd a frakció alakítás témáját !
Az ő személye hiányzik az MSZP-ből, a csapatával együtt.
Rehabilitálása nélkül nem fog az MSZP soha megerősödni !
Az csak a FIDESZ által keltett mítosz, hogy vele nem működik semmi.
Nem, ha egy diktátort várnak el és egy demokratát kapnak és az megkérdezi őket, hogy mit szeretnétek ? Na, itt kezdődik a gond, mert legtöbben azt szokták meg, hogy parancsolnak nekik és nincs saját gondolatuk !
Azok szavaznak rá, akik ezt világosan látják és eljön az idő, amikor ezt sokan megértik. Ehhez Orbánnak buknia kell.
Az ellenzék fő problémáját tényleg nem Gyurcsánynak hívják, hanem Orbánnak.
Gondoljunk csak a FIDESZ által grundolt ellenzékiekre, akik biztosították a számára a 2/3-ot még akkor is, amikor nem volt neki.
A jobboldal több kárt okoz az országnak, mint a tatár, a török és az orosz, együttvéve. Sajnos a legsötétebb embereket hozza a felszínre és ez több évtizedre visszaveti az országot. El leszünk szigetelve és meg leszünk bélyegezve.

Gyurcsány megelőzte a korát és sokan nem értik.
Ez azonban nem az ő hibája , hanem a miénk.
A baloldal örülhetne, hogy van egy ilyen emberük és piadesztára emelhetnék.
Ehelyett Orbánt emelték fel és most néznek, mint a moziba !
Veletek együtt !

bekerült 2019.01.08. 17:55:54

@kgaba82:

Az ellenzéki felállás jelenleg nem teszi lehetővé az egységes politizálást.
A FIDESZ által grundolt ellenzéki pártok gondoskodnak róla, hogy ez így legyen.
A most megalakult "Mi hazánk Mozgalom" is ezt a célt erősíti !

Mit lehet tenni ilyen helyzetben ?
Orbánt az EU pénzeli és szinte mindent ural ezáltal.

Könnyű okoskodni, de a valódi cselekvés nem a baloldali ellenzék kezében van.
Erre megy ki a játék, mert a FIDESZ csak úgy adja át a hatalmat, ha büntetlenséget kap és ezt biztosítják neki.
A "Mi Hazánk Mozgalom " megalapítása is ezt a célt szolgálja, de a többi jobboldali párt is kiegyezne ebben !
Orbánnak menekülő útvonal kell, ezen dolgozik.
Sajnos az ellenzék egy részét is megveszi kilóra !

kgaba82 2019.01.08. 18:03:01

@bekerült:
"A jobboldal több kárt okoz az országnak, mint a tatár, a török és az orosz, együttvéve."

Erre a baromságra nincs mit mondani.
Tévképzeteid vannak, ha ilyet mondasz.
A kettő összehasonlíthatatlan. A valóság az, hogy a mindenkori kormányoknak sokkal kevesebb közük van a dolgok alakításához.
Egészségügy, oktatás, fejlesztéspolitika nagyon hasonló lenne a legtöbb kormány esetén. Az energia és pénz javarészt elmegy az egyes pártok kedvenc, preferáltabb rétegeinek támogatására, népszerűség-hajhászásra. Ez mindenhol így van.

bekerült 2019.01.08. 18:05:57

@kgaba82:
Radikalizálódni, vagdalkozni nem megoldás !

Végül is ezt akarták sokan és ez tetszik még mindig sok embernek !
Hát élvezzék ki, ha ezt akarták !

Nem kell uszítani és másokat biztatni a radikális megoldásokra.
Akinek ez tetszik az csinálja, majd meglátja mire jut vele !

A stadionokat fenn is kell tartani és az se kevés pénz.
Azonban az a fajta rombolás, ami kárt okoz, az nem vezet sehová, csak a még nagyobb károkhoz.

Az eszünket is kell használni, ha jól akarunk kijönni ebből.
Az ország minden képen nyögni fogja az Orbán országlását még hosszú évtizedekig.
Ezt akartuk, ez lesz a mi sarunk !

Teccetek volna másként szavazni !!!

bekerült 2019.01.08. 18:10:39

@kgaba82:

Te magad írsz pazarlásról, stb.

Igazad van !

Azt, hogy ki mit csinálna, csak akkor tudnánk, meg, ha csinálnák !
Ez lenne a demokrácia.

Sajnos ez lehetetlen, mert nem engedik, hogy más is a hatalomhoz férjen.

Ki kell várni, a végét és majd elválik !

bekerült 2019.01.08. 18:19:12

@kgaba82:

Mondod te, miközben magad sorolod fel az elcseszett dolgokat !

Tény, hogy a külső környezet meghatároz bizonyos cselekvési irányokat.
Ezeket illik követni, ha jót akarunk.

Valahogy úgy emlékszem, hogy Gyurcsány esetében ezt nem igen értették meg az akkori ellenzékben, mi több még a saját pártjában sem sokan !

Ez jól tükrözi a helyzet faramuciságát !

kgaba82 2019.01.08. 18:41:17

@bekerült:
Talán tüntetnek-e stadionok ellen, azok előtt? Vagy a közpénzes termálfürdők előtt?
Nem. Hanem sunyin lapítanak. Egyik kisváros helyi ellenzéki vezetője se megy keményen neki az ilyesfajta pénzszórásnak. Egyik sem szervezz tömegeket ellene se helyből, se máshonnan.

A stadionok nem képviselnek nemzeti értéket. A kluboknak és a rajongóknak szól. Tartsák fenn magukat, ha tudják, vagy focizzanak a grundon.
Szerintem a futball szeretők ugyanúgy asszisztálnak Orbánéknak, mint az egyházak. Mind kiállítják magukról az egy"erkölcsi hulladék" bizonyítványát.

STADIONOKNAK PUSZTULNIUK KELL!

kgaba82 2019.01.08. 19:14:33

@bekerült:
Ezt írtam korábban:
"HA VALAMIRE MOLOTOV KOKTÉLOKAT KELLENE DOBÁLNI, AKKOR AZOK INKÁBB A STADIONOK"
Ez alatt azt értettem, hogy ha valahol vagánykodni akarnak az legyen inkább a stadionoknál.
Nem szólítok senkit rombolásra.
A stadionokat vagy fenn tudják a klubok tartani, vagy hagyjuk csak lerohadni őket. Azt hiszem ez a legmagyarosabb megoldás :)

Viszont ha Orbán közellenségnek migránsozik és sorosozik, akkor az ellenzéknek is kell valami a szimpla Orbán gyülöleten kívül. Erre pedig a stadionok, foci, állami tv, stb. pénzszórás és azokban résztvevő (edzőktől, focistáktól a stadion takarító személyzetig bezárólag), mindenegyes személy megvetése és rendszeres verbális inzultálása.
Gyűlölet mindig több embert mozgat meg.
A rabszolga törvényezés meg röhejes egy olyan országban, ahol a félország munkagüzü, megszállott, vagy csak túlórákkal boldogul. És ez vidéken méginkább így van.

bekerült 2019.01.09. 16:06:43

@kgaba82:

Végül is van igazság abban, amit írsz, csak ez önmagában kevés.

A pazarlás ezer fajtáját követik el, és tiltakoznak is ellene azok, akiknek ez a feladatuk.
Hagyjuk meg azonban a Molotov koktélokat másoknak, a rombolással együtt. Ez a jobboldal eszköze volt 2006-ban, nekünk nincs erre szükségünk.
Azt azért tapasztaltuk, hogy a széles tömegek nem nagyon mozdulnak meg, ha ezek ellen tiltakozunk.
Próbáld ki, szervezz erre egy tiltakozó akciót, majd meglátod a végeredményt !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.01.11. 00:45:22

@ételizésítő:

"Orbánt egyféleképpen lehet megbuktatni: egy nem hibázó ukrán vagy kínai bérgyilkossal."

Remélem, tisztában vagy azzal, hogy a fenti mondatoddal elkövetted a gyilkosságra való felbujtás bűncselekményét. Én a helyedben sürgősen megkérném a bloggazdát, hogy azonnal törölje a kommentedet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.01.11. 00:51:03

@birka menet:

"a kínaikat is orbánék akarták betelepíteni."

A kínaiakkal egyetlen országban sincs semmi baj, bárki telepítette is be őket. Szorgalmas, dolgos népség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.01.11. 13:28:30

@cavalry:

A kormány és a Fidesz - nagyon ügyesen és helyesen - kiváőrásra játszik. Anno Gyurcsány is megmondta a tüntetésekre: majd megunják és hazamennek.

Most annyival kedvezőbb a Fidesz helyzete, hogy a tüntetők nem kevés erőszakos dolgot is elkövettek, beleértve ogy. képviselőket is. A kormány ezzel szemben maximális toleranciára és önmérsékletre utasította a rendőrséget. Ez csak tovább bosszantja és hergeli a tüntikézőket, hiszen ők mindenáron egy rendőri túlkapást akarnak kiprovokálni, ami persze nem fog sikerülni.

Így Orbánnak semmi mást nem kell tennie, csak kivárni, hogy vagy elcsitulnak a tüntetések, vagy az ellenzéket lejárató durvaságig fajulnak - mindkét esetben hátradől a fotelban és kér egy kávét.

cavalry 2019.01.11. 14:01:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igazad lehet. Csak vannak történelmi tapasztalatok is, ami azt mutatja hogy a társadalmi mozgolódások nem a racionális logika szerint történnek, és így ennek van egy pici kellemetlen esélye is. Lásd francia forradalom, vagy a nagy októberi. A forradalmakat nem vezette senki, és csak utána hazudták bele Lenint is a dologba. Történnek dolgok sokszor a véletlen miatt lásd Bastille ostroma. A magyar általában alacsonyan képzett politikailag a dolgokban, nincs hagyománya a munkás mozgalmak sem. A vidék totálisan képzetlen (ismerem) akkora hülyeségeket beszélnek a kocsmában hogy jobb mint egy kabaré. Az egész folyamatnak egyetlen veszélye van, hogy a fiatal, jól képzett polgárok reményt vesztenek és elmennek innen, és ezzel tovább zuhan a termelőképessége az országnak. Aki marad az meg olyan is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.01.12. 12:38:55

@cavalry:

"a társadalmi mozgolódások nem a racionális logika szerint történnek"

Így igaz.

"A vidék totálisan képzetlen (ismerem) akkora hülyeségeket beszélnek a kocsmában"

Ezt azért kiegészíteném azzal, hogy a nagyobb városokban sem sokkal jobb a helyzet. Falun csak annyival rosszabb, hogy a kocsmán kívül nemigen akad hely és fórum a diskurzusra, míg városokban legalább a népesebb munkahelyek módot adnak erre. De ettől eltekintve nem hiszem, hogy az átlag budapesti segédmunkás vagy teszkós takarító tájékozottabb lenne a falusi lakosnál. Na meg ne feledjük, már falun sem csak a parasztok élnek, igen sokan, főleg a fiatalabbak a közeli városokba járnak dolgozni. Vagyis a város-vidék különbség egyre csökken.

cavalry 2019.01.13. 20:46:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :) Az IQ és a nemzőképesség folyamatosan csökken a tudomány szerint. A helyzet nem javul, viszont a lányok egyre bátrabbak, ez viszont kellemes.

"Itt élünk mi! Idegünk rángó háló,
vergődik benn’ a mult sikos hala.
A munkabér, a munkaerő ára,
cincog zsebünkben, úgy megyünk haza.
Ujságpapír az asztalon kenyérrel
s az ujságban, hogy szabadok vagyunk -
poloskát űzünk lámpával s a kéjjel
s két deci fröccsel becsüljük magunk’."

Kivéve aki nem. De őt meg nem érdekli ki a miniszterelnök :)