Kormányzati ingyenreklám a diáktüntetésnek
2018. november 23. írta: Dián Ákos

Kormányzati ingyenreklám a diáktüntetésnek

avagy amikor a PestiSrácok még az EUs projektek mögött is a konteót látják

Az internet csodálatos terep. Mindenki megírhatja a gondolatait, attól függetlenül, hogy mások kíváncsiak-e rá vagy sem (hellóka). Ám ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek le is kell írnia azokat. Mindez a PestiSrácok írása nyomán jutott eszembe, mely a következő rövid és frappáns címen jelent meg: „Egyes gimnáziumokban kötelező elmenni a kormányellenes tüntetésekre? Ujhelyi István: fake news és bullshit”.

Mivel a cikk írója elfelejtette megemlíteni a cikkben azt az apróságot, amiről az általa idézett sajtótájékoztató szólt, álljon itt röviden a lényeg: Ujhelyi István, az MSZP Európa Parlamenti képviselője sajtótájékozatót tartott az InterRail bérletek és azok pályázati lehetőségének 2. hullámáról. Ennek fő üzenete, hogy mindenki, aki betöltötte a 18. életévét, jelentkezhet egy EU-s weblapon, ahol kap egy InterRail bérletet, amivel az EU területein belül korlátlanul utazhat egy hónapig. Ott volt még Kálló Dániel is, mint a fiatalság egyik képviselője az FDP-től, hogy ők is népszerűsítsék ezt az amúgy igen király EU-s projektet.

No, erre repült rá a PestiSrácok igen okos, mindent négy oldalról kiforgató, mindenhova Sorost vizionáló cikkírója. Arra most ne is vesztegessünk szót, hogy a cikk tele van szerkesztési hibákkal, mivel ezt már megszokhattuk. Az újdonság benne az, hogy egy rovásjel nem sok, annyit sem ír az InterRail bérletekről. Ami – valljuk be – valahol azért mégiscsak bravúros teljesítmény, mivel a sajtótájékoztató ugyebár erről szólt.

De ha már a tényeket kizárták, annál több hely maradt a homályos értesüléseknek. Például annak, hogy Pesten egy meg nem nevezet kerületi iskola meg nem nevezet igazgatója állítólag arra utasította a gyerekeket, hogy menjenek el a november 24-i tüntetésre, mert ha nem, akkor különben… különben nem tudni, mi lesz. Ezt mondta el egy meg nem nevezett nemzeti érzelmű anyuka rendkívül hitelesen a Magyar Időknek… Hihető, mi? Na, innentől ez a cikk erre az egy konteóra épít, és úgy próbálja keverni kavarni a szálakat a sztoriban, mintha csak emiatt hívták volna oda Ujhelyit. Ezek után jut el cikk írója addig a következtetésig, hogy „Úgy látszik, hogy a tizenéves gyerekek politikai célra való felhasználása nem üti meg a hírértéket a szocialista politikusnál” – miközben nyilvánvalóan semmilyen bizonyíték nincs ennek a híresztelésnek az alátámasztására.

Ez persze még nem lenne nagy szenzáció. Volt már ilyen hazugság a kormánysajtóban és nem tévedhetünk nagyot, ha megkockáztatjuk, hogy még lesz is. Nem ez a vérforraló.

Hanem az, hogy eljutottunk odáig, hogy MINDEN, ami nem a Fideszhez köthető, de kicsit is pozitív, azt ki kell forgatni, és bele kell erőszakolni a központilag kialakított ellenségképbe. Bármi áron. Nem érdekes, hogy mit támadnak ezzel, vagy mit akarnak tönkretenni, egy a lényeg: ami „odaátról” jön és jónak tűnik, az akkor se lehet jó, ha elhozza a világbékét és mindenki kétszáz évig fog miatta élni. Hogy miért? Mert csak. Mert itt jót csak a Fidesz csinálhat – szerintük.

ps2.jpgAz EU és a diákság kapcsolata, nem olyan, mint ahogy azt a kormány akarná.

Kép: Dián Ákos

Ám mivel még a legsötétebb tuskónak is van napos oldala, köszönjük meg, hogy a PestiSrácok és Magyar Idők szerkesztői ilyen remek ingyenreklámot csaptak a  november 24.-ei tüntetésnek. Mert hogy ez egy igen fontos esemény lesz, ahol a civil szervezetek közösen lépnek fel a CEU, a tudományos szabadság és az egyetemi autonómia védelmében. Lesz szó a Lex CEU-ról, a Corvinusról, az ELTE TTK-ról és még sok másról. A rendezvény kiindulópontja a Fővám tér, ahonnét 14 órakor indul a menet.

Oktatásügyekkel foglalkozó bloggerként én természetesen ott leszek, és mindenkit arra buzdítok, hogy jöjjön, mert ez egy olyan ügy, ami mellé igenis be kell állni. Nem pillanatnyi felhorgadás ez, mivel az országunkról és a saját jövőnkről van szó. Hisz amilyen a ma oktatása, olyan lesz a holnap generációja. Ha már egyeseknek túl „neveletlen” a mai fiatalság, és jobbat akar, jöjjön ki ő is. Jöjjön ki az is, aki azt akarja, hogy unokája ne egy urizáló szűk elit adósrabszolgája legyen már a munkába állásának első napján. Jöjjön el az anyuka, aki szeretné, hogy a gyermeke többre vigye, mint ő. Jöjjön el a nép, és mutassuk meg, hogy az oktatásból nem engedünk! Mert a tudás valóban hatalom és ezt nem engedjük elvenni!

És ha igaz a Magyar Idők írása, akkor annak az állítólagos igazgatónak is jár egy pacsi, mert az ő iskolája valóban az életre nevel, és nem hagyja, hogy a diákjai apolitikus, a jövőjükkel nem törődő fiatalok legyenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-lanc.blog.hu/api/trackback/id/tr1714389864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arabok balrol 2018.11.24. 09:37:37

hmm, kinek higgyek kinek higgyek

inkabb a PSnak

Hamihami 2018.11.24. 09:57:39

@arabok balrol: egyertelmu. Az igazat es csakis a szintiszta igazat a habonymedia szolgaltatja, pesti sracosostul, magyaridostul, koztvstul. Eljen a nagy magyar igazsag fellegvara! Remelem, meg sokaig ontjak rank eme mediumok szinvonalsabbnal szinvonalasabb cikkjeiket, riportjaikat. En is lassan atallok a cnn-rol az m1-re, mert az elfogulatlan, piaci alapon mukodo hirszolgaltatas hive vagyok. Eljen Magyarorszag, eljen a part!

arabok balrol 2018.11.24. 10:00:33

@Hamihami: jesszus, a cnnrol bizony jobb ha lejon az ember, agyrakot okoz

European citizen (törölt) 2018.11.24. 10:05:43

Valószínűleg azért akkora a felhördülés, mert a PS-nek sikerült belenyúlni az érzékeny részbe...

A cikk ugye alapvetően arról szó, hogy Ujhelyi tartott az Interrail-ről egy sajtótájékoztatót, ahol a PS megkérdezte, hogy igaz-e, hogy bizonyos iskolákban kvázi kötelező kormányellenes tüntetésre járni. Különben kiutálják az illetőt... Erre nem kaptunk választ, hanem jött a hisztéria a PS ellen. Ha nem történt ilyen, akkor miért nem lehet megmondani, hogy nem történt ilyen?

Azért nem ártana tudni, hogy a demokrácia visszaállítói vajon a sötét '50-es éveket akarják-e visszahozni, vagy sem.

LebensraumamOsten 2018.11.24. 10:19:58

@arabok balrol: Elmebeteg nemzethyek, akárcsak te te félkegyelmű.Sivalkodhattok ahogy jólesik, úgyis mindenki látja már. hogy csótányok vagytok. A prosti srácok meg csak egy szar jelentéktelen fake news fórum, ahol a debil kis yuppie zsidóitok (pilhál tamás, füssy angéla, pámer dávid, vésey kovács lászló, micsoda ősmagyar nevek ezek? 60%-os kevert korcs zsidók? Szálasi Feri és Dolfi forog a sírjában bazze!Tutira te is efféle hibrid országrontó keverék fajzat lehetsz.) Árpika megmaradt kokókészletének hatása alatt vizionált eszelős látomásaikat böfögik a műveletlen, iskolázatlan paraszt közönségük elé. De még azok is egyre inkább kételkednek az izzadtságszagú kinyilatkoztatásaikban. Ahhoz hogy hitelesek legyenek, iskolázott, szakmailag képzett (tehát valódi újságíró egyetemet végzett, nem szar nemzethy seggnyaló csicskaképző egyetemet, ami nem is egyetem, mert egy szar tanyasi általános iskola szintjén van mind a tananyagot, mind az ún oktatóik lezülött és minden más szervtől, intézménytől alkalmatlanság címén elzavart ostoba bandáját is tekintve ) és széles látókörű. művelt munkatársak kellettek volna, nem pedig a felsőoktatásból kiszóródott vagy épp a cég- esetleg államigazgatási vezető papa, mama, nagybácsi, nagynéni, haver, stb által presszionáltan (Tudod te ostoba jószág mit jelent ez a szó egyáltalán?) protekcióval (Ezt már annál inkább ismered mi, te féreg?) elvégeztetett, nulla tudású, még a magyar helyesírásra, (Nesze neked Kazinczy! Ezekké korcsosult a régi, igazi magyarság nagy része.) választékos kifejezésre képtelen debil jószágok, akik bulikázáson meg a rongyrázáson kívül képtelenek bármire is.
Na ennyit érsz te álcázott hebroni fideszseggnyaló a szar álhírgyáratokkal.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 10:20:29

Szerencsére a diákok nagyobb arányban ballibellenesek, mint a felnőttek.

mafos 2018.11.24. 11:23:19

@balcán maxval bircaman: Kérlek mutass egy statisztikát ami ezt bizonyítja. Amennyiben nem tudsz(miért tudnál?!), abban az esetben te se vagy jobb a PS-nél, és Putyin szekerét tolod.

morph on deer 2018.11.24. 11:25:16

@arabok balrol:
“hmm, kinek higgyek kinek higgyek
inkabb a PSnak”

Akkor most nem is lehet pályázni InterRail bérletre?
Mert hogy nem is volt ott Kálló Dániel sem, az nyilvánvaló, az csak aljas Sorosista dezinformáció, ez nyilvánvaló...

Azért jó, hogy van egy ilyen hiteles, az igazmondásáról közismert orgánum, mint a PS. Akiket persze nem értékel a szívtelen igazságszolgáltatás, és sajtóperek tucatjaiban képesek ítélkezni ellenük! De ők akkor sem tágítanak a jól bevált módszereik alkalmazásától!
Igazi hősök, ez világos...

Szóval jól teszed, hogy nekik hiszel, mert a hit bizony fontos!
Hit nélkül ugyanis kénytelen lennél TUDNI, meg ISMERNI dolgokat, az meg valljuk be, mindenféle macerával jár...

Most is mi van: teljesen nyilvánvaló, hogy Újhelyi azért szervezte meg, hogy az EU elindítsa az InterRail 2 pályázatait, hogy ennek ürügyén agitálni tudjon egy tüntetésre!
Ez a Napnál is világosabb, és hála a PS áldozatos munkájának, most már bizonyíték is van erre : ott van leírva, feketén-fehéren a PestiSrácok cikkében!

Naugye!

seol 2018.11.24. 11:27:33

@European citizen:

Ó, amikor valaki annyira hülye, hogy még az eleve a retardáltaknak írt Pestis Rác-cikkeket sem képes felfogni. :-D

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 11:35:50

@mafos:

Nézz meg egy átlag ballib tüntit, alig van fiatal.

mafos 2018.11.24. 11:59:43

@balcán maxval bircaman: Nézz meg egy átlag FIDESZ békemenetet, NINCS fiatal.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 12:04:29

@mafos:

Ez szerinted érv arra, hogy sok a ballib fiatal?

Gyorgy Nagy 2018.11.24. 12:08:34

A ps telivan seggnyaló rejszolós buzival .

mafos 2018.11.24. 12:10:30

@balcán maxval bircaman: Ilyet senki sem állított. Én először arra a megnyilvánulásodra reflektáltam, miszerint "Szerencsére a diákok nagyobb arányban ballibellenesek, mint a felnőttek." Ez semmilyen szinten nem bizonyítható(tehát nem tehetsz egyértelműen ilyen kijelentést). Elég könnyű logikai úton belátni, hogy ha valamire azt mondom, "nem igaz", nem lesz egyértelműen igaz az ellenéte. Én csak azért reflektálok a logikátlan baromságaidra(érzelmi töltet ON), hogy véletlenül se foganjon meg senki agyába, hogy az általad leírtaknak van valóságtartalma.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 12:12:30

@mafos:

Nézd meg mire reagáltam eredetileg...

vajdasagi 2018.11.24. 12:13:18

@balcán maxval bircaman: Ez érv arra, hogy a NER-oldalon KEVESEBB a fiatal.

Sir Galahad 2018.11.24. 12:15:47

A bejegyzésből pont a lényeg hiányzik: vajon Ujhelyi a fórumán tényleg csak a vasúti kedvezményről beszélt, vagy a tüntetést (is) népszerűsítette?

ninimimi 2018.11.24. 12:25:10

A bolsevik "nemzeti" jelmezes rezsim hazugságainak erdejében nem biztos, hogy könnyű tájékozódni. Tehát annyit mindenképpen szögezzünk le, hogy "Pesti srácok" címen 56. egyik legszebb jelképét is sikerült eloroznia, bemocskolnia a bolsevik propagandistáknak - élükön egy bolsevista belügyes, átkosbeli propagandistával. Innentől rögtön érthetőbbé válik ez a borzalom, ami a szemünk előtt - a bőrünkre - zajlik, megy, KGB/FSZB-s birka ügynökök aktív közreműködésével.

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 12:26:55

@balcán maxval bircaman: Tehát sok a ballib fiatal.
Köszönjük ,ezt akartuk hallani.:))

langesz 2018.11.24. 12:27:46

Te sem vagy különb drága barátom, ahogy eljutottál az InterRail bérletektől oda, hogy menjünk a CEU-ért tüntetni.
Nem érzed kissé röhejesnek magad?

morph on deer 2018.11.24. 12:31:47

@European citizen:
“ahol a PS megkérdezte, hogy igaz-e”

Mert Újhelyi egy Magyarországon oktatással foglalkozó személy, akinek nyilván van egyértelmű tudomása arról, hogy kit hol és hogyan utálnak, ha nem tüntet..!
És a cudar nem mondta meg, hogy valójában mi is a helyzet?

Szörnyű.
Ilyenek ezek a Sorosbérenc brüsszeliták!
Ahelyett, hogy tanultak volna orbánhitű társaiktól, és simán letagadtak vlna mindent, ha tudnak valamit is, ha nem..!

Mert azt épeszű fideszes (!) úgy sem hiszi el, hogy máshol nem központi parancsra történik minden, és bizony előfordulhat olyan, hogy egy brüsszeli hivatalnoknak gőze nincs arról, hogy mi történik egyik vagy másik iskolában, vagy hogy történik-e valami egyáltalán..!

Szóval ez kizárt, és Újhelyi biztosan csak titkolózni akart... De most jól leleplezték ám, de még mennyire!
Ja.

mafos 2018.11.24. 12:37:43

@balcán maxval bircaman: Nézném, de nem látom. Kérlek világosíts fel, mire reagáltál(feltételezem, hogy egyértelműnek kéne lennie , de én nem látom, szóval nem egyértelmű).

Hamihami 2018.11.24. 12:56:13

@balcán maxval bircaman: ez tudomanyosan bizonyitott teny, benne volt a magyaridokben is!

Hamihami 2018.11.24. 12:57:58

@arabok balrol: csak a magyaridok es a pestisracok! Nincs masik!

Bloodscalp 2018.11.24. 13:39:18

@balcán maxval bircaman: nézz meg egy kommunista fidesz banzajt, 70éshalálközött, amúgy kozmunkasokat vezényelnek mindenhova, iskolásokat tapsoltatnak nyuggereket vezényelnek mindenhova ahová orbán megy...és ezek után a másikat vádolják meg azzal amit tesznek, szánalmas

MTA rendes tagja 2018.11.24. 13:57:45

"Arra most ne is vesztegessünk szót, hogy a cikk tele van szerkesztési hibákkal, mivel ezt már megszokhattuk."

Megtetted, szót vesztegettél rá, de vagy annyira gyáva és jellemtelen, hogy nem igazolod. Ezek után mit várhatunk el? Használt autót pl. biztos nem vennék tőled.

MTA rendes tagja 2018.11.24. 13:58:49

@MTA rendes tagja: "egy meg nem nevezet kerületi"

Ráadásul bagoly mondja verébről - nevezet.

to:rppapa 2018.11.24. 14:00:17

@mafos: Nem "abban az esetben", hanem konkrétan és állandóan.

European citizen (törölt) 2018.11.24. 14:14:09

@morph on deer: Beszélsz te is mindenről, csak nehogy a kérdésre kelljen választ adni. Az addig oké, hogy a legjobb védekezés a támadás. De azért nem begőzölve, kidülledt szemekkel kellene nekiugrani a másiknak...

reparon 2018.11.24. 14:27:53

@arabok balrol: szerintem, ne foglalkozz ilyen bonyolult dolgokkal, inkább vedd elő az ndk-s szoftpornó ujságokat, és ránts rá, határozottan,- mint ha Kövér Laci bá' nézné!

morph on deer 2018.11.24. 14:43:05

@European citizen:
“De azért nem begőzölve, kidülledt szemekkel kellene nekiugrani a másiknak...”

Igazad van!
Hát még akkor mennyire az lenne, ha én téged támadtalak volna, és nem a pesti izéket, a PS-t (Post Scriptum?) akik a gondolkodás teljes mellőzésével néznek hülyének mindenkit, - vagy csak ennyire telik?

Na mindegy, inkább visszatuszkolom a szemeimet ebben a nagy gőzben, csupán a tisztánlátás érdekében, hátha úgy jobb lesz! :))

vénkujon 2018.11.24. 14:52:00

én mindik szúrkolok a kedves, izadós húth gergelynek. anyira kedves, amikor egy jó kis vitában valaki felperzseli a picsáját a gonosz kis tényekkel

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 15:03:20

@Bloodscalp:

S akkor hogyan tud a Fidesz választást nyerni?

Homyak 2018.11.24. 15:06:00

@balcán maxval bircaman:
"Nézz meg egy átlag ballib tüntit, alig van fiatal."

Jaj te. Nézd meg a fidesz rendezvényeket. kb nagy része 50 és a halál közötti.
A fiatalok között már gáznak számít fideszeseknek lenni.

"Nézz meg egy átlag FIDESZ békemenetet, NINCS fiatal."
"Ez szerinted érv arra, hogy sok a ballib fiatal?"

Az előbb pont te érveltél ugyanezzel. Szóval te logikáddal élve a fiatalok között nem nagyon vannak ballibek, mert nincsenek ott a tüntetésen, de az nem érv, hogy a békemenetben sincsenek. Micsoda önellentmondás :D

Ezekről is az itthoni informátoraid tájékoztattak? Kik azok? Légy szíves mesélj róluk!

vénkujon 2018.11.24. 15:10:48

@balcán maxval bircaman: a magyarenbereknek ez kel és esz igy jó. köszönjük a nemzeti kormyánynak!
de aszér kel ebe egy kis csalás is. ügyes kis gerimendering, meg adofiszetöi forintokhal bélelt fideszreklámok, kormányreglámoknak álcászva. meg ilyen kis egyéb baszások. szerintem nagyon ügyesek, és ez igy jo a magyaroknak. én még anyit hiánylanék, hogy it lenne az ideje, egy unioból való kilépés-szavazásnak

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 15:14:24

@vénkujon:

Egy szál csalás se történt.

Minek kilépni az EU-ból? ha nem változik meg, magától szétesik. Ha meg megváltozik, akkor miért lépnénk ki?

vénkujon 2018.11.24. 15:16:39

anyit irigylek csak a libelális uraktol, emberegtö, hogy az általuk legyártot dolgok kicsit olyan tökéletesebek, mint más nemzeti hazzafik által megcsinált kis szarok, baszok. ez utobiak kicsit mindég sárgábak, dimatlanabbak:(
de mivel most sokal job nemzetibnek lenni ezér leszarhatjúk eszt is.

vénkujon 2018.11.24. 15:19:49

@balcán maxval bircaman: szerintem nem kel aszt szégyenleni, hogy rengeteg, és űgyes csalásorozatok voltak. én büszge lenék erre barátom. na látod, ez pont ólyan, mint amikor a nácik letagadják, hogy ők nem aszok. baromság. ezeket a szép dolgokat bűszkén kell vállalni.

vénkujon 2018.11.24. 15:45:42

felsőfoku minöségbe

vénkujon 2018.11.24. 15:46:41

de nem emiat kaptag ki a libsik. esz csak a kétharmadhoz kelett.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 15:46:44

@vénkujon:

Hogy hogy nem tud akkor erről senki semmit konkrétumot?

vénkujon 2018.11.24. 16:05:51

@balcán maxval bircaman: ez sajnos tul jol van dokumentálva. te ot bugariába nem tudhatsz eről. ezér is kel félteni ezt a drága miniszerelnőköt, hisz rengeteg dolog felhasználhato öelene. de hálisten remek modcerekel él a miniszerelnők ur

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 16:07:10

@vénkujon:

A határon leáll a net, s nem képes kijutni az infó?

Homyak 2018.11.24. 16:22:53

@balcán maxval bircaman:
"A határon leáll a net, s nem képes kijutni az infó?"

Nem mindegy milyen infó jut ki, mert annál semmi sem jobb, mint ha személyesen tapasztalod meg a dolgokat, mert az a hiteles.
Neked kiktől vannak infóid?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 16:26:06

@Homyak:

Azt mondod neked minderről személyes tapasztalatod van?

Bloodscalp 2018.11.24. 16:26:28

@balcán maxval bircaman: hogy jön ez amúgy ide? Rögtön terelnél fideszes kommunista pajtás

Homyak 2018.11.24. 16:30:35

@balcán maxval bircaman:

Nem mindenről, de hiteles barátaim és családtagjaim is vannak.

rallus 2018.11.24. 16:46:59

Ez a szerencsétlen kormány a lelkét teszi ki, sőt ingyen reklámozza a tüntetést, hogy úgy látsszon, van az országban legalább egy kalap szamócát érő ellenzék... És tessék, még az Index szerint is kb. 2000-en vannak, bár mellettük szól, hogy egy hétre megszállják a Kossuth teret.
Legjobbjaik meg, mint Taga, Bloodscalp, vénkujon és társaik pedig itt csinálják a fotelforradalmat, ahelyett hogy TGM pillanatnyilag aktuális agymenéseit hallgatnák a harcok mezején...Legalább egy szippantásnyi füvecskét vinnének a frontharcosoknak!

szepipiktor 2018.11.24. 16:48:05

Kezd már tényleg viccé válni...
Pár napja még itt habzott több blogger szája, hogy micsoda dolog jelent meg a riposzt (vagy mi) címlapján.
Egy olyan úkság lapján (újság), amit kizárólag a fidesz zombihad olvas, nekik a tűzbentartását szolgálja.
Megkérdeztem, vajom miért kell reklámozni itt ezt a szemetet?
Erre itt van ni ez.
A prostisrácok, akik talnán a legalján vannak mindennek, elkövetnek egy itt hasznos hibát, erre nem reklánmozni kezditek őket?
Ti itt valójában a politikai retorika alpjait sem ismeritek, beszopjátok a facebookon kapott instrukciókat, és észre sem veszitek, a csúti bedob el marhaságot, amire ez az oldal rávetődik és reklámozni kezdi a fideszt.

szepipiktor 2018.11.24. 16:55:04

@rallus: Ext akartam még én is megemlíteni,hogy várom a tüntetésről készülő protokollokat!
Hogy az oktatás "megmentéséért" tüntet 2000 emberke, hiszen ma az oktatás esetében egyetlen veszély van, egy külfüldi egyetem fenderszakának a - szerintem is ostoba - bezárása.
Nem ám az oktatás egésze a gond, a két oldal nemzetáruló tervei, a poroszos hitalapú kontra neoliberális nemzetellenes, dehogy! Nem a természettudományi tárgyak korlátozása, a alapkultúra megvédése, az emberré, a gondolkodó emberré nemelés a cél, hanem a lebutítás, a szocialista egyetéglák tömeges gyártása, a "még egy tégla a falban" jellegűek tenyésztése.
Hiszen gondolkodó fiatal nem kell az ellenzéknek sem!
Ne tanulj, túl vagy terhelve, ott a google. És lehetsz HR-es, marketinges, ott a médiaszak és várnak a multik - bérmunkásnak. Ahhoz nem kell Jókai... sem matematika, sem korszerű informatika.
2000 emberke a saját izmusuk miatt tüntet -joguk van hozzá - de ne hazudják már, hogy ez az oktatás megmentéséért történik.
Ha erről kiírnának népszavazást, a nem szavazók 70%-a mellett a támogatók talánb 2% érnének el.
A gond az, hogy a nevemben, a többség nevében hazudnak.

szepipiktor 2018.11.24. 16:56:11

@szepipiktor: gender...
A fenderszakért 50000 tüntető lenne...

rallus 2018.11.24. 17:22:11

TGM.: "eljön majd a nap, amikor nem tízezrek, hanem milliók lesznek az utcán." Mondta ezt 2000 ellenálló előtt... A filozófusok csak szófosást tanulnak, alapfokú matematikát nem? A szociológiáról nem is beszélve...

vénkujon 2018.11.24. 17:42:46

@balcán maxval bircaman: a nemszeti kórmány leálitja, megszüri a netet a határon. abol is látszik, hogy miket írsz...de ne agódj. elég jol áll a miniszerur szénája. nyugi. olyan csalásrendcert vezetet be, hogy csak ö gyözhet. s ez a lényeg. ez a demokrácia lényege. ö mondta ezt. a pesti srácok se azér hülyék, mert azok. egyszerüen csak nem lehetnek okosabbak a miniszerelnőknél.

vénkujon 2018.11.24. 17:45:53

haha. csak vicceltem. a pesti srácok tényleg kibaszott hülyék.:D

vénkujon 2018.11.24. 17:46:52

@rallus: ma fideszes vagyok. aszér nem mentem ki.

rallus 2018.11.24. 18:01:23

@vénkujon: Szemmel láthatóan meghatározta jellemedet a dialektikus és történelmi materializmus beható tanulmányozása és annak készség szintű elsajátítása!
Ennek ellenére balsors sújtotta hazánk érdekében azt kérem, hogy pattanj vissza az eredeti közösségedhez! Az irányváltás lelki problémáinak leküzdéséhez segítséget nyújthat Heller Ágnes példája.

Tangooo 2018.11.24. 18:01:38

"Arra most ne is vesztegessünk szót, hogy a cikk tele van szerkesztési hibákkal, mivel ezt már megszokhattuk. "
Bagoly mondja verébnek! Söprögethetne a saját háza táján.
" ...Pesten egy meg nem nevezet kerületi iskola meg nem nevezet igazgatója állítólag arra utasította a gyerekeket, ..." Bújni kellene a szerzőnek egy kicsit a helyesírási szótárt, akkor talán rájönne, hogy itt a nevezett szót két t-vel kell írni, mert a nevezet mást jelent! De ha már hiba, legalább következetes és kétszer is elköveti egy mondaton belül.
Brávó!

Tangooo 2018.11.24. 18:05:16

@szepipiktor: Olvasd már el, amit ide piszkítasz, mielőtt megnyomod a "Komment küldése" gombot b@szodalássan!

vénkujon 2018.11.24. 20:35:16

@rallus: balsors? ez valami vicc?:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.24. 20:48:49

A Prostisrácok írnak az Interrail jegyekről, csak persze a címbe nem ezt tették, hanem a Magyar Idők álhírét.

Bármelyik szülő mondhat olyat, hogy az iskolájában gyakorlatilag kötelez valami, mert különben a gyerekt kiközösítik. Ez megfoghatatlan állítás. Tejesen jogos kritika, és tényleg, Újhelyi mit kezdjen egy ilyen dologgal?! Meg se nevezték a szülőt, és azt sem, hogy ki teszi kötelezővé a tüntetést, és mi a következménye. A "kiközösítés" nem egy megfogható következmény.

Jakab.gipsz 2018.11.24. 20:55:07

A hazai oktatást pontosan a TGM, Heller és a CEU-t istenítő, neomarxistáktól kell megmenteni, pontosan úgy ahogyan az EU-t a Habermas, Cohn-Bendit és a M. Schulz féle neoliberálisoktól.

Sajnos ez van!

És ebbe a teológiai-filozófiai háborúba amit egykor Marx Karcsika és társai sufni filozófusok kezdeményeztek, a fehér keresztény emberek fejlődésben lévő kultúrája ellen, bele kell állni.

Azért kell felvenni a harcot, és indokolt harcolni, mert egy valamit nem tudtak, a gigantománián és a voluntarizmuson kívül felmutatni, erőforrásaink értelmetlen elpocsékolásán kívül, kultúrát. A tömegek sunyi manipulálását, viszont a tökélyre fejlesztették.

Ma a céljuk változatlan az emberiség végleges lebutítása, minden tudomány ág birtoklása.

Itt a jövőnk manipulálásával, viszont elvi korlátokba botlottak és ezzel tökéletesen tisztába vannak. Ezért hisztériáznak.

Röviden az egykor kirobbantott Idealista-materialista filozófusi perpatvar a végkifejlet felé közelít.

Fülig José 2018.11.24. 22:03:10

Mos frankón itt is prostifijjúgat kell óvasni...?! Nemá...

Fülig José 2018.11.24. 22:09:11

Azé valami csak lehet, ha kivezényelték ide a trollokat...meg a fasszopkodó birkát, ahogy nézem

LebensraumamOsten 2018.11.25. 05:28:15

@rallus: A gazdid kokózik (Ibiza?) kicsi bérböffenter.
De mindjárt írok neki, hogy vonja meg a mai béred és basszon ki a csapatból, mert lejáratod őt azzal, hogy felhozod a drogozását kicsi fityuszdroid. Nagyon vigyázz, mert olyan ajánlólevelet kaphatsz, hogy többé itthon nem kapsz vele bérböfögői állást. Főleg ilyen jól fizetettet. Én a helyedben kétszeri is meggondolnám, mit írok legközelebb. Inkább kérj egy listát az elkerülendő tabutémákról amikről a szavazók egyből gazdidékra asszociálnak. Pl.
drog-habony gazdid
lopás-fidesz/felcsúti röfi
korrupció- fidesz/kormány
alkotmányos költség - rolika a mengyi
elmúlt nyóc év - csak a fidesz
migri bűnöző - gruevszki
Na, ha már ilyen jó fej voltam, hogy segítem a karriered, meg is lökhetnél némi zsozsóval az öklendezési juttatásodból, és örülhetnél, hogy egy igazi iskolázott, művelt, tapasztalt szakember mentorálja az amúgy elég lefelé ívelő karriered.

LebensraumamOsten 2018.11.25. 05:42:03

@Jakab.gipsz: Na de kérlek!
Hellerék legalább jártak igazi egyetemre. Ők tényleg iskolázottak. Ti mint feudálparasztok a nyóc (Figyelem!most nem elmútt évezünk!) általánosotokkal, esetleg a legműveltebbjeitek érettségijükkel, halmozott tudás- és ismereti hátrányban vagytok mögöttük. Ha össze kéne hasonlítani pártotok és gazdátok szellemi holdudvarát és az illbant tudásanyagot a TGM-Heller tengellyel (hehe ez jó) akkor úgy nézne ki, mintha vízilóval indulnátok egy lóversenyen. Szinte már megalázó. Legalább a Lomonoszov egyetemre küldjetek el néhány megbízható funkcionárusotokat akik valamiféle papírt hozhatnak onnan.
Persze nagyon kell vigyázni, hogy nehogy megfertőzödjenek a legnagyobb ellenségetekkel a liberális haladó eszmékkel, mert akkor gyorsan szeparálni kell őket, nehogy belülről kezdjék bomlasztani a nemzeti egységeteket olyan marhaságokat hangoztatva, hogy minden ember egyenlő, meg hogy mindenkinek joga van az élethez, méltósághoz, egészséghez, munkához, boldoguláshoz. Csipisz! Mit képzelnének ezek az idióták? Akkor inkább adjatok ki egy frissen alapított kamuszak elvégzéséről diplomát a nemzethy csicskaképző egyetemen, meg egy doktori címet gyorsan már két hetes képzés után. A gyanúsan rövid idő nem számít, mert marxista (pardon fideszista) dialektika alapján ez nem a képzés silány, komolytalan mivoltát bizonyítja, hanem a részt vevők hihetetlen szellemi kapacitását és felkészültségét.
Na nem folytatom, mert én sem bírom már ki röhögés nélkül, ha satnya ideológiátokat kezdem boncolgatni, pedig sírni kéne rajta.

rallus 2018.11.25. 07:30:10

@LebensraumamOsten: Az a baj, hogy nagyon jó gimibe jártam, ahol megtanítottak számolni és kételkedni, így sosem lettem a forradalmi baloldal híve... Nálunk te nem jutottál volna el másodikig, (a magyar irodalmat is komolyan vették..) de megértem, hogy mindenkiben lefizetett embert látsz. Így szocializálódtál. Feltehetően ezért pampogsz itt ahelyett, hogy a több milliónyi kormánydöntővel együtt most a Kossuth téren csinálnál történelmet!

morph on deer 2018.11.25. 09:48:30

@Jakab.gipsz:
“...egy valamit nem tudtak, a gigantománián és a voluntarizmuson kívül felmutatni, erőforrásaink értelmetlen elpocsékolásán kívül, kultúrát.”

Te mersz beszélni MOST kutúráról?
Épp a minap vonta meg dicső nemzetvezetőnk a kuturális TAO-támogatás lehetőségét a színházaktól, ennyire kulturált!

Tegnap már hallom, hogy egy győri színház kénytelen bezárni, mert anélkül az évi 25 millió nélkül amit így tudtak összeszedni, működésképtelenné váltak!

Érted, szivi?
Huszonöt millió nyomorult forint nem mehet évente kulturára, de a focisták adókedvezményét törvényileg emelik, így akár ÉVI 500 milliót is kereshet egy labdarúgó!

Egy személy, aki ha már a nevét bár kissebb segítséggel, de képes leírni, szemrebbenés nélkül kap százmilliókat a szart se érő teljesítményéért, de egy kulturális intézmény nem érdemli meg annak az összegnek 5%-át SEM, ahol egyébként szinészek tucatjait foglalkoztatták, akikkel több száz sikeres előadást tartottak!

Szerintem többen látogatták önszántukból, mint a felcsúti stadiont...

Tehát igaz, hogy meccsekre a madár se jár, de ilyen részletkérdésekkel minek foglalkozni, nem igaz? Még megzavarná a nem teljesen narancslével töltött fejeket.

Na ez a fideszes KULTURA, te NER-vitéz, ezt védelmezed olyan lelkesen...

morph on deer 2018.11.25. 10:00:02

@rallus:
Te meg nem figyelsz!
“eljön majd a nap” - mondta, és ez biztosan így is lesz, - de hogy konkrétan mikor, hol és miért lesznek milliók az utcán, arról egy szó sem volt!

Ez ugyanúgy lehet egy 99,9%-os BlackFriday akció a lgújabb Teslákra, mint ingyen szotyi orbán koronázásakor, vagy menekülés a marslakók inváziója ellen!

És figyeld meg, előbb vagy utóbb igaza lesz a Gazsinak: lesznek milliók az utcán!
:)

MTA rendes tagja 2018.11.25. 10:24:32

@morph on deer: "Tegnap már hallom, hogy egy győri színház kénytelen bezárni, mert anélkül az évi 25 millió nélkül amit így tudtak összeszedni, működésképtelenné váltak!"

Gáti Oszkár egyszemélyes színházáról van szó. Nem volt sikeres (bár annak hazudja magát), bezárt, a Taora fogja. Ennyi a történet..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 10:45:36

@Jakab.gipsz: Normális iskolában Marx, Hitler, Jézus, Schopenhauer, Nietzsche, Konfucius, Buddha, Adam Smith, Platón, Kant, Descartes, Berkeley, és minden más gondolkodó és ideológus is belekerül a tananyagba, függetlenül attól, hogy ki melyikről mit gondol.

Az idióta, diktatórikus, náci iskolában egy olyan idióta elmebeteg cenzúráz, mint te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 10:47:40

@Jakab.gipsz: Normális kormány nem kezdi el az ikolákat és tananyagot aszerit cenzúrázni, hogy neki mi nem tetszik. Az ellenzéki pártokkal nem az iskolában harcol, hanem például miniszterelnöki vitában. Orbán tudja, hogy a miniszterelnöki vitában elpicsáznák, ezért a tananyagot cenzúrázza.

Pitiáner kis diktátor geci. Akárcsak te, aki az iskolákban akar harcolni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 10:53:50

@Fülig José: Az van, hogy Orbán megadta az ELTÉ-re a kilövési engedélyt, és egy ilyen kis hülye picsa adta le a kezdőlövést.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 11:21:43

@MTA rendes tagja: de, hogy a színházra nem lehet TAO-t adni, a focira igen, és, hogy ez mit mond a Fideszes "kultúráról", arra a Fidióta nem reagál, mert hát nem tud, nincs igaza, égő.

MTA rendes tagja 2018.11.25. 12:01:39

@math0: egész hálózat épült a szníház tao csalásra, ezért kell megszüntetni. A forrásokat máshonnan biztosítják. Gáti Oszkár meg már több hónapja zárni akarja a színházát, mert gondjai vannak. De annak is örülök, hogy nincs annyi sznob Győrben, hogy kíváncsiak legyenek Spiró bazdmegezéseire és mélymagyarázására.

index.hu/gazdasag/2018/01/25/szinhaz_tao/

MTA rendes tagja 2018.11.25. 12:04:36

@MTA rendes tagja: Kis színházak több százezres nézettséget kamuztak, így sok 100 millió forint közpénzt akasztottak le

444.hu/2018/01/24/kis-szinhazak-tobb-szazezres-nezettseget-kamuztak-igy-sok-100-millio-forint-kozpenzt-akasztottak-le

Egy 2008-as törvényt változtatnak meg, helyesen. Aztán megy róla megint a ballib dezinformáció.

rallus 2018.11.25. 12:06:56

@morph on deer: Oké, Gazsit értem, de remélem a Kossuth tér már a haladóké és dec.1-ig így is marad! (Tudomásom szerint Gyurcsányék is ott éheznek hetek óta, de remélem elférnek. )

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.25. 18:08:55

@MTA rendes tagja:

1) akkor a sport tao-t is be kéne szünteti, itt sokkal több pénzt lopnak.

https://vs.hu/sport/osszes/nincs-az-a-finom-etel-amit-egy-csipetnyi-szarral-ne-lehetne-elrontani-0420#!s0

index.hu/sport/futball/2016/12/16/kozel_3_milliardot_kaszalt_orban_fociakademiaja_az_idei_taon/

2) ha ellopnak valamit, akkor nem beszüntetni kell a valamit, hanem elkapni a tolvajt, és ellenőrizni, hogy a jövőben ne lophassanak annyit!

"logikád" szerint az EU az összes EU támogatást megvonhatná Magyarországtól, hiszen Mészáros és Tiborcz ellopja.
süti beállítások módosítása